1 / 5

Food & fashion

Probabil cel mai bun mod de a te apropia de adevarata bucatarie a unui loc diferit de ‘acasa’ este acomodare treptata, mediata de o prima cina la un restaurant fusion. Astfel abordata, tentativa iti ofera un preview moderat, melanj subtil intre familiar si necunoscut, evita socurile, creaza poduri si construieste ambasade.

Noi am ales Club 51, in Hanoi, un restaurant oarecum rezervat strainilor (Vietnam e totusi o tara comunista), situat intr-o vila cu arhitectura franceza in care etajul este compus dintr-o singura sala imensa, cu ferestre-usi complet deschise, pentru ventilatie naturala – optiune extrem de inspirata pentru noi, veniti din iarna europeana in acest oras cu nopti caldute, de vara cu smog.

Ceea ce ne-a atras atentia la inceput a fost parfum incredibil de flori proaspete, prezente in cantitati uriase in vase pe masura; urmatoarea mirare, apreciata la maximum a fost faptul ca mesele aveau fotolii zvelte in loc de scaune – un mic artificiu de confort care la final face o diferenta fantastica.

Am comandat crabi cu carapace moale perpeliti in uleiuri aromate, taitei ascunsi printre
bucati de legume straine gurii noastre si supa de cartofi negri. La finalul mesei, cu
palatele dezmierdate si cu simturile amortite de vin, de serviciul impecabil si de muzica
unui pian discret, inteleg ca prin vis sensul decadentei – atmosfera coloniala intr-o tara
comunista.

Un articol scris de Adriana Sohodoleanu, fondatoarea conceptului Biscuit, gourmet gifts & treats si partener la The Goodie Bag Company, companie specializata in organizarea de evenimente gourmet si nu numai.

Pasionata de calatorii cu miresme de delicatese, ea le povesteste cititorilor YourMoney despre meleaguri, oameni si capricii culinare, asa cum le-a vazut si le-a simtit.

Sursa foto: Arhiva personala a autoarei

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri