4 / 5

Centrul matasii

Hoi An este centru al matasii si nu numai; se pare ca si case de lux precum Ermenegildo Zegna isi procura materiale de aici, bineinteles la preturi-fractie din cele cu care se regasesc apoi in Europa.

Magazinele de tesaturi au rafturi din podea in tavan, munti de reviste Quelle si Nekkerman, ventilatoare retro-ruginite si lucratoare multe, care fac cu schimbul si la amiaza dorm pe podea, devenind jaloane in slalomul turistelor extaziate de universul moale si colorat al matasii de aici.

Pentru un curs accelerat de silk-ology sunt suficiente cateva ore in 3-4 magazine; asa afli ca matasea tailandeza este mai densa, are tinuta si de aceea e gata sa ia forma unei zile de birou intr-o multinationala. Matasea vietnameza - spuma unui lapte proaspat muls – cere rochii de zana dar ascunde si rotunjimi boticeliene, la nevoie, la fel ca si satin silk,
alegerea tinerelor doamne cu forme pofticioase, pentru rochii ce cad greu si duc usor in
pacat.

Taftaua este pentru un deux-pieces discret accesorizat la nunta fiului sau petrecerea de Craciun. Organza batoasa, snoaba si infatuata este gata oricand pentru cocktail, vernisajul acela de arta cubista sau un catwalk milanez.

Cusatoresele de aici iau masuri cu minutiozitate, stabilind unghiuri, lungimi, latimi si
adancimi ca pentru un mulaj dentar, iar a doua zi la ora 11:00 rochia sau camasa este gata, cu sau fara proba intermediara, dupa voia clientului. Pretul unei astfel de camasi este de circa 15-20 euro si nu uitati ca e su misura. Greu de comparat cu un serviciu similar pe Jermyn Street.

Daca nici oportunitatea unei vacante la Marea Chinei de Sud, printre matasuri si atmosfera atemporala nu v-a convins, va invit sa verificati argumentele saptamanii viitoare – Delta Mekongului, povestile populatiei Champa si experienta tunelurilor CU
Chi.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri