3 / 4

Eficienta energetica si reducerea costurilor de utilizare

Pe langa reducerea cu 33% a consumului de energie electrica datorata folosirii tehnologiei LED, noile monitoare BL integreaza un Eco senzor care detecteaza lipsa utilizatorului din fata monitorului (timp total estimat la 20% din timpului petrecut la birou) si schimba automat modul de functionare pe o varianta Eco caracterizata printr-o luminozitate redusa a ecranului. In momentul in care utilizatorul se intoarce in fata monitorului, acesta detecteaza din nou automat prezenta si trece instantaneu in modul normal de functionare.

Comparand seria de 22” BL echipata cu Eco-senzor cu un monitor de tip LED de 22” si apoi cu un monitor de tip CCFL de 22” vom observa o scaderea a consumului de energie electrica cu 25%, respectiv 42.5%, in timp ce cantitatea de CO2 eliminata scade de asemenea cu 25% si respectiv 43%.

Avantajele oferite de noile BenQ BL nu se opresc aici, monitoarele din aceasta gama fiind dotate cu boxe incorporate, dar si cu conectivivate multipla: Dsub, DVI-D si DP (Display Port), o noua interfata digitala care va fi utilizata pentru aproximativ toate tipurile de dipozitive. Astfel, companiile vor evita imposibilitatea conectari dispozitivului la diverse echipamente dupa trecerea unei perioade mai indelungate de utilizare.

Noile monitoare destinate zonei de business BenQ BL sunt disponibile prin intermediul partenerilor BenQ, la un pret estimat intre 649 si 1.199 lei inclusiv TVA, in functie de diagonala si caracteristici tehnice.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri