4 / 6

Bucataria sarda, unde poti manca in Sardinia?

Izolarea Sardiniei a ajutat la conservarea retetelor traditionale ale bucatariei locale italiene. Printre cele mai iubite feluri de mancare sarda se numara painea foarte subtire, gogosile umplute cu sofran, purceii de lapte, infasurati in ierburi aromatice si copti incet, in cuptoare de pamant sau digestivul fermentat din fructe de mirt, numai bun la aperitive.

Turistii pot incerca cu incredere felurile traditionale de la Sa Domu Sarda, din Cagliari, printre care se numara culurgione (ravioli cu ulei de masline si alune de padure) si paste fregola cu ciuperci porcini. Ca bauturi, restaurantul ofera un delicios lichior de mirt, totul la circa 50 euro de persoana (meniu complet si vin inclus).

Pe coasta de vest a insulei, turistii pot lua cina la Trattoria Gino, din Oristano, unde nu trebuie sa rateze meniul din paste si castravetii de mare, totul la 45 euro de persoana, cu vinul inclus.
Daca v-ati cazat la Su Gologone, nu trebuie sa ratati restaurantul complexului, unde delicatesa suprema este purcelul de lapte, prajit in frigare, la foc de stejar, la un pret de circa 70 euro de persoana, vinul fiind inclus.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri