1 / 5

Stockholm, oras cosmopolit

Stockholm este unul din cele mai dezvoltate orase europene, cu nenumarate posibilitati de shopping, restaurante de lux, hoteluri grandioase, viata de noapte vibranta si foarte multe obiective turistice culturale, potrivit VisitSweden.

Cu o vechime de peste 700 de ani, Stockholmul se intinde de-a lungul celor 14 insule de la Marea Baltica, legate prin 54 de poduri. Pentru turisti, majoritatea obiectivelor pot si vizitate pe jos, in tururi organizate sau prin cateva plimbari cu feribotul.

Orasul are 38 de parcuri, 70 de muzee, 100 galerii de arta si nenumarate cafenele si restaurante, iar Palatul Regal DROTTNINGHOLM si cimitirul SKOCK fac parte din Patrimoniul UNESCO.

Ca recomandari, nu trebuie sa ratati o plimbare vara prin Djurgarden sau Hagaparken, o baie in lacul Malaren din Norrmalarstrand sau o vizita la oricare din muzeele orasului, potrivit New York Times.

Dintre acestea, unul foarte interesant este Fotografiska, deschis anul trecut intr-un fost punct de colectare a taxei pentru traversarea podului. In cadrul muzeului fotografic exista si o cafenea cu ferestre foarte mari, de unde puteti privi Orasul Vechi in toata splendoarea sa.

Fanii shopping-ului se pot simti in al noualea cer pe Hamngatan, una dintre rpincipalele strazi cu magazine ale capitalei suedeze. Aici puteti vizita si magazinul NK, deschis in 1902.

Daca scopul vizitei la Stockholm este relaxarea, puteti incerca spa-ul Raison d'Etre, din cadrul Grand Hotel, care va va rasfata simturile cu specialitati suedeze de masaj si sauna, totul intr-un mediu inconjurat de marmura si picturi murale ale arhipelagului.

Pentru familisti, Stockholm ofera parcul de distractii Junibacken, unde cei mici se pot juca in casa eroinei de desene animate Pippi Longstocking (Sosetica)sau pot calatori in universul cartilor pentru copii al autoarei Astrid Lindgren cu un trenulet special.

Un alt punct de atractie care nu trebuie ratat in Stockholm este Gondolen, un promontoriu de pe margine caruia aveti o vedere asupra intregului oras-port si al imprejurimilor.

Sursa foto: www.fenichel.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri