Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile locale, cei mai mulți bucureșteni (40,4%) ar pune ștampila de vot pe Cristian Popescu Piedone, candidat din partea PPUSL (Partidul Umanist Social Liberal), pentru funcția de primar general al Capitalei. Al doilea în lista preferințelor este Nicușor Dan, susținut de Alianța Dreapta Unită (ADU), fiind urmat de Sebastian Burduja (susținut de PSD-PNL), Diana Șoșoacă (partidul SOS) și Mihai Enache din partea AUR. Datele au fost publicate pe pagina de Facebook a lui Nicușor Dan.

Piedone, pe primul loc la Primăria București, într-un sondaj realizat la comanda lui Nicușor Dan

Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Cu cine ar vota bucureștenii la pentru Consiliul General al Municipiului București

În ceea ce privește candidații pentru Consiliul General al Municipiului București, 30,7% dintre bucureșteni ar vota cu PSD, 27,2% cu Alianța Dreapta Unită (USR, PMP, Forța Dreptei), 4,9% cu Partidul SOS, 4,5% cu Partidul Puterii Umaniste Social-Liberale (PPU-SL). Doar 4,1% ar vota cu AUR, 3,9% cu Alianța AER (Partidul Verde, Partidul Ecologist Român), 3,5% cu Partidul REPER (fondat de Dacian Cioloș), 0,6% cu un candidat independent.

Consiliul General al Municipiului București

Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

În ceea ce privește gradul de încredere în privința orașului, 48,2% dintre bucureșteni consideră că municipiul București se îndreaptă într-o direcție bună, în vreme ce 47,5% cred că direcția este una greșită.

Datele sondajului au fost culese în perioada 2-9 martie 2024, metoda de cercetare fiind interviu prin intermediul chestionarului (interviurile fiind realizat telefonic), eroarea maximă admisă a datelor este de 3,27%, la un grad de încredere de 95%.

Sursa foto: Captură video / Facebook - Cristian Popescu Piedone