"Suntem martorii unei guvernări incompetente şi oportuniste, pentru care trocul politic şi servirea intereselor de grup în dispreţul legii şi al intereselor cetăţenilor primează. Rezultatele dezastruoase ale acestei politici le vedem astăzi ilustrate 'ca la carte' de incompetenţa actualului primar al Sectorului 1, Clotilde Armand. Ajunsă la putere cu sprijinul PNL, ea şi-a găsit acum culcuş în braţele altor formaţiuni politice pentru a putea candida din nou. În urmă cu 4 ani, am aderat la proiectul pe care PNL îl propunea pentru Sectorul 1, devenind consilier local. Pe parcurs, însă, politica promovată de liderii organizaţiei de sector s-a rezumat doar la eschive politice, din dorinţa de a ieşi basma curată din dezastrul produs de actualul primar Clotilde Armand. Din acest motiv, am demisionat din PNL şi din funcţia de consilier local", a declarat Dan Podaru, potrivit unui comunicat de presă al acestuia transmis, miercuri, AGERPRES.

El a menţionat că, de-a lungul celor patru ani de mandat în Consiliul Local, a promovat proiecte de dezvoltare comunitară şi a fost unul dintre "cei mai constanţi critici ai ilegalităţilor" edilului Armand.

"Aceasta nu doar că ignoră deciziile Consiliului Local (nepunând în practică peste 200 de hotărâri ale acestui consiliu), ci guvernează în dispreţul legii, după propriile reguli inventate, aşa cum arată, între altele, Raportul auditului financiar pentru anul 2022 nr. 17140/22.02.2024 al Curţii de Conturi, care identifică nereguli financiare în valoare de 701.600.111 lei în contabilitatea Primăriei Sector 1", a spus Dan Podaru.

El a menţionat că le propune cetăţenilor un proiect care se axează pe îmbunătăţirea serviciilor publice la nivelul Sectorului 1.

"Acesta va avea ca efect creşterea calităţii vieţii locuitorilor din sector prin crearea de noi locuri de parcare, construirea de creşe, şcoli şi centre educaţionale, eliminarea mizeriei prin normalizarea serviciului de salubrizare, redeschiderea pieţelor şi atragerea de producători locali, îmbunătăţirea serviciilor administrative pentru mediul antreprenorial prin eliberarea imediată a autorizaţiilor de funcţionare, atragerea de fonduri europene şi din alte surse pentru rezolvarea termoizolării blocurilor din sector şi achiziţionarea direct de la producători a celor peste 1.000 de lifturi ce trebuie schimbate. Pentru a realiza aceste obiective, am pus bazele unei formaţiuni politice locale, care, în premieră pentru Bucureşti, va propune candidaţi doar la nivelul Sectorului 1", a declarat Dan Podaru.

El a punctat că se prezintă în faţa cetăţenilor cu o echipă formată din specialişti şi experţi în problemele administraţiei publice, sănătăţii, urbanismului şi mediului.

"În acest partid vom coopta doar reprezentanţi ai comunităţii locale care cunosc în detaliu problemele sectorului şi care au capacitatea de a oferi soluţii fezabile", a adăugat Dan Podaru.

Sursa foto: Facebook/ Dan Podaru