"Cu cine să îl compar eu pe domnul doctor Cîrstoiu (Cătălin Cîrstoiu - candidatul PSD-PNL pentru Primăria Caputalei - n.r.)? Cu ce contracandidat al dânsului? Haideţi să facem un exerciţiu. Cu cine să îl compar? Cu Nicuşor Dan? Ce a făcut? De patru ani se plânge şi nu face nimic. De patru ani se ceartă cu primarii de sector. De patru ani nu a venit cu o propunere, n-a atras un fond european. De patru ani face un circ. Cui i-a folosit? De patru ani Capitala României stagnează. Noroc cu privaţii că mai dezvoltă şi cu primarii de sector, că altfel ar fi blocată total. Să îl compar pe domnul doctor cu Piedone? E un primar de sector foarte bun. Atât. Care e perspectiva domnului Piedone? Ce oameni coagulează domnul Piedone, faţă de un profesionist ca doctorul Cîrstoiu? Ce oameni strânge în jurul lui Piedone să dezvolte, să dea viziune acestei Capitale?", a spus Ciolacu la Palatul Parlamentului.

El şi-a exprimat îndoiala cu privire la capacitatea lui Popescu Piedone de a construi un proiect pentru Bucureşti.

"Cine vine la domnul Piedone după ce iese primar? Ce legătură poate să aibă domnul Piedone cu Comisia Europeană, cu marile proiecte, cu universităţile, cu profesorii, să stea la masă să construiască un proiect? Votăm fiecare. Eu cred că am venit cât se poate de responsabili şi de sinceri în faţa dumneavoastră cu un om capabil, un om cu viziune, să nu mai vorbim despre termoficare, să nu mai vorbim de panseluţe, astea sunt lucruri normale pentru o primărie", a menţionat premierul.

Întrebat dacă Popescu Piedone a cerut de la PSD locuri eligibile pentru fiul sau pentru fiica sa pe listele de candidaţi la europarlamentare în schimbul renunţării la candidatura pentru Primăria Capitalei, Ciolacu a spus: "Nu am avut niciodată această discuţie cu domnul Piedone şi nu cred că şi-ar fi permis să aibă o astfel de discuţie cu mine. (...) În 2020 Organizaţia de Suceava a PSD a decis ca fiul dânsului, Vlad, care este un bun parlamentar, să candideze. De această dată vom fi adversari politici la Sectorul 5, din câte am înţeles".

De asemenea, premierul Marcel Ciolacu a informat că, în perioada următoare, vor fi stabiliţi şi candidaţii comuni ai PSD şi PNL pentru Primăriile de sector ale Bucureştiului, care nu vor fi "traşi din fes".

"În primul rând, am plecat împreună cu domnul preşedinte Nicolae Ciucă de la altă abordare şi altă logică. Nu împărţim în fes. Ştiu că a durat două săptămâni să găsim candidatul comun cel mai potrivit (pentru Primăria Capitalei - n.r.). Sunt ferm convins că, în perioada următoare, vom veni cu cei mai potriviţi candidaţi comuni. Ce avem ca certitudine - cei trei primari de sector care sunt astăzi aici sunt candidaţii noştri comuni (Robert Negoiţă, Daniel Băluţă, Ciprian Ciucu). Nu tragem din fes, nu facem pe beţigaşe, cred că România are nevoie de o altă perspectivă", a declarat Ciolacu, la Palatul Parlamentului, cu ocazia prezentării candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei.

Preşedintele PSD a adăugat că nu confirmă faptul că PNL va da candidatul pentru Sectorul 1, iar PSD candidaţii pentru Sectoarele 2 şi 5.

Sursa foto: Shutterstock / LCV