Întrebat pe cine ar vota ca primar al Bucureştiului, şeful statului a spus: "Să îşi anunţe candidatura şi pe urmă discutăm. Vă amintiţi cu «pe cine votaţi?» acum mai mulţi ani, şi pe urmă nu s-a mai prezentat. Una peste alta, ca să nu fiu foarte evaziv, cred că, până în momentul acesta, Coaliţia a făcut paşi buni şi a găsit un candidat bun", a punctat Iohannis, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute înaintea participării la Consiliul European de la Bruxelles.

Referitor la perspectiva unui candidat comun PNL-PSD la funcţia de preşedinte al României, el a apreciat că "nu este momentul acum să discutăm despre ce va fi după europarlamentare".

"Aşa s-a convenit şi în Coaliţie, acum toată lumea să se concentreze pe europarlamentare şi locale, iar după aceea imediat să se tranşeze chestiunea felului în care se vor prezenta candidaţi pentru Preşedinte şi ulterior pentru Parlamentul naţional. Cunosc aceste discuţii, dar nu cred că este bine să amestecăm lucrurile acum. Aşa s-a convenit, acum discutăm europarlamentare şi locale. Că vom avea opinii, toţi avem opinii, dar pentru omul de rând cred că este bine să primească aceste opinii pe rând. Dacă le amestecăm pe toate, nu rezolvăm, probabil, mare lucru", a completat şeful statului.

Sursa foto: Shutterstock