"Este o alegere electorală între un public de dreapta şi un public stânga - PSD. O să vedem cum se va împărţi bazinul acesta stânga - PSD, între aceşti doi candidaţi, pentru că unul abia a intrat şi o să vedem cum se împart. Eu nu am o predicţie în momentul acesta despre cum o să fie. (...) Eu iau cu rezerve candidatura sa (a lui Cristian Popescu Piedone, n.r.) şi nu exclud inclusiv o retragere din competiţie. (...) Alegerile într-un tur polarizează. Aşa cum votanţii de dreapta se duc către candidatul de dreapta cu cele mai mari şanse, aşa şi în bazinul celălalt o să vedem care dintre cei doi candidaţi o să pară mai sigur de victorie şi atunci votanţii se vor duce acolo, în majoritate. Eu aşa cred că se va întâmpla", a spus Nicuşor Dan, pentru B1 Tv.

El a opinat că primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, este departe de a fi un candidat "anti-sistem".

"Fiul lui este deputat PSD, de acum trei-patru ani. (...) Are o majoritate cu PSD la Consiliul Local Sector 5. Ce pot să spun mai mult? E un candidat cu oarecare imagine, dar departe de a fi anti-sistem. Departe... Dimpotrivă, e întruchiparea unui fel de a fi în sistem", a adăugat Nicuşor Dan.

Pe de altă parte, edilul general a susţinut că în cazul în care va câştiga un nou mandat de primar al Capitalei, chiar dacă partidele care îl susţin nu vor deţine majoritatea în Consiliul General, se va găsi "o modalitate de împărţire a atribuţiilor", astfel încât să nu se "piardă timpul" cu conflicte.

"Primarul este ordonator principal de credite. El semnează orice plată. Consiliul doar face bugetul la începutul anului. Primarul are multe pârghii în raport cu Consiliul General. Ceea ce se întâmplă este că - şi nu vorbesc de viitor, vorbesc de trecut - se constituie o majoritate lângă primar. Asta s-a întâmplat în 99,5% din cazuri, în toată România. (...) O să găsim o formulă de împărţire a atribuţiilor. Bineînţeles, există o alianţă şi un partid care mă susţin: USR, PMP, Forţa Dreptei şi REPER. Construirea majorităţii va începe cu partidele care mă susţin acum. Dar vom găsi o formă ca să existe o majoritate şi să nu pierdem mult timp cu conflicte, cum au fost aceste două săptămâni (în care nu a fost adoptat bugetul Capitalei, n.r.), în care puteam să facem lucruri mai bune pentru Bucureşti", a mai spus el.

Totodată, primarul general a atras atenţia asupra faptului că mai sunt două săptămâni în care cei care doresc să voteze la alegerile locale, dar nu au buletin într-o anumită localitate, pot să îşi ia viza de flotant.

"Mai sunt două săptămâni în care pot să îşi ia viza de flotant. Dacă locuiesc în Bucureşti dar nu au buletin de Bucureşti sau viza lor de flotant expiră, legea spune că trebuie, ca să votezi, să ai o viză de flotant cu cel puţin 60 de zile înainte de momentul votului. (...) Termenul limită, ca să o ai deja în buletin (viza de flotant, n.r.) este 5 aprilie", a precizat Nicuşor Dan.

Sursa foto: Agerpres