El a fost întrebat dacă o alianţă PSD - PNL după alegerile din iunie ar include şi un candidat comun la prezidenţiale având în vedere că sunt lideri liberali care spun că Nicolae Ciucă va fi obligat să candideze şi sigur va câştiga.

"Tocmai de aceea, haideţi să ajungem pe data de 10 iunie. Lucru pe care l-am spus şi eu şi domnul preşedinte al PNL, că vom face o coaliţie după data de 10 iunie, să vedem votul românilor pe data de 9 iunie şi o să luăm o hotărâre dacă facem o alianţă politică de această dată", a afirmat Ciolacu, la sediul central al PSD, după şedinţa Consiliului Politic Naţional al partidului.

În altă ordine de idei, liderul social-democraţilor a explicat că, în judeţele cu populaţie preponderent maghiară, PSD şi PNL au desemnat deja candidaţi la alegerile locale, dar cele două partide nu au decis în ceea ce priveşte candidaturi comune.

Totodată, acesta a mai declarat că România a consumat în jur de 20% din tranşele 1 şi 2 din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, menţionând în același timp că nu se pune problema ca ţara noastră "să rămână fără bani".

"Din sumele din tranşa 1 şi tranşa 2 avem consumate până acum vreo 20%. Deci, nu se pune problema că România rămâne fără bani. Cu adevărat, aşteptăm ultimul raport după vizita doamnei Celine Gauer şi apoi vom face paşii următori. Anul acesta se vor încasa banii. Cred că important e să încasăm suma întreagă", a afirmat Ciolacu, la sediul central al PSD, întrebat dacă România va primi până la urmă tranşa 3 din PNRR.

Prim-ministrul a susţinut că nu sunt dezamăgiri din partea Guvernului în privinţa relaţiei cu Comisia Europeană pentru felul în care decurg negocierile pe PNRR.

"Vom continua discuţiile. Nu vă supăraţi, ce dezamăgire să am eu pentru lucruri pe care nu le-am trecut eu în PNRR? Comisia vine şi ne spune şi ne arată lucrurile pe care ni le-am asumat. Domnul Ghinea şi cu domnul Cîţu şi-au asumat acele lucruri în PNRR. Eu ce pot să fac este să încercăm să negociem, de exemplu, cum este la microîntreprinderi, unde domnul Ghinea şi cu domnul Cîţu şi-au asumat că va fi un prag de 60.000, nu Marcel Ciolacu. Eu cu domnul Ciucă ne-am asumat că scădem de la 1 milion la 500.000, lucru pe care l-am făcut", a precizat preşedintele PSD.

Sursa foto: gov.ro