"M-am dus şi azi cu metroul. Şi la ora prânzului, când vagoanele sunt goale. Şi seara, când trenurile sunt pline şi toată circulaţia din zona de nord a oraşului era blocată de un trafic infernal. Aşa că, Nicuşor, eu sunt la metrou. În fiecare zi. Ţi-am păstrat un loc. Hai să vorbim despre metrou! Să îţi explic de ce metroul trebuie sa treacă la Primăria Capitalei!", a scris Cîrstoiu, joi, pe Facebook.

Edilul Capitalei, Nicuşor Dan, afirma pe 22 martie că Primăria va accepta să preia Metrorex doar în condiţiile în care Guvernul va asigura şi toată finanţarea necesară.

"E o discuţie care a început acum doi ani, doi ani şi jumătate. Din păcate, ea s-a suprapus cu un moment în care noi ceream bani. În tot anul 2022, noi am cerut bani, spunând că din cauza creşterii preţului la gaz nu o să putem să închidem bugetul. În tot anul 2022, din lună în lună, mergeam la Guvern şi ceream bani. Celelalte localităţi au primit 800 de milioane de lei în total, noi am primit 6 milioane. În acelaşi moment în care Guvernul nu ne-a ajutat pe partea de termie, cum a ajutat celelalte localităţi, ar fi fost o aventură să preiei şi Metroul, fără să ai garanţia că Guvernul îţi va da banii", preciza Nicuşor Dan.

Sursa foto: Facebook/ Cătălin Cîrstoiu