Unul dintre cele mai mari eşecuri ale actualului primar şi ale fostului primar, ele sunt aproape trase la indigo, mă refer la pistele pentru bicicletă. Ne dorim un oraş cât mai aerisit, în care câţi mai mulţi bucureşteni lasă maşina acasă şi merg pe jos sau iau bicicleta sau transportul în comun. Dar cum să mergi cu bicicleta - pentru că vă spun pe pielea mea şi am făcut lucrul acesta şi astăzi şi mă duc înapoi la Modrogan 22 tot pe bicicletă - nu există infrastructură pentru biciclişti în oraş", a afirmat Burduja.

Potrivit lui Sebastian Burduja, în mandatul lui Nicuşor Dan s-au realizat doar 1,6 km de pistă pentru biciclete, în Floreasca - Radu Beller, acest lucru fiind făcut, de fapt, de fostul viceprimar Stelian Bujduveanu.

"Deci, dintr-o reţea pe hârtie de 60 km, să spunem pe ultimele date, vorbim de mai puţin de 30 de km care pot fi utilizaţi. Nu vă gândiţi că Gabriela Firea a făcut mai mult. În 2014-2015, Ministerul Mediului a pus la dispoziţia Primăriei generale 10 milioane euro pentru realizarea de piste de biciclete. Acei bani nu au fost utilizaţi decât în foarte mică măsură de Gabriela Firea şi de Nicuşor Dan", a adăugat candidatul PNL.

El a susţinut că Nicuşor Dan se pregăteşte să anunţe o nouă consultare publică în cadrul Masterplanului pentru piste de biciclete.

"Deci, dacă tu, primar în funcţie, după un mandat, vii şi anunţi că faci o consultare pentru un Master plan, înseamnă că trebuie să pleci acasă", a mai spus Sebastian Burduja.

Burduja a explicat că proiectul privind traseul pentru pistele de biciclete face parte din Planul integrat de dezvoltare urbană, care a fost recepţionat de primărie încă de acum şapte - opt ani.

"Toate aceste proiecte, inclusiv traseul cu piste pentru biciclete, aveau toate avizele luate, trebuiau doar pornite. Foarte greu în administraţie să-ţi iei avizele pentru un proiect de infrastructură. Nu trebuiau să facă nimic altceva decât să dea drumul la proiecte. Din păcate, nici Gabriela Firea, nici Nicuşor Dan nu au făcut acest lucru", a mai spus Burduja.

Potrivit lui Burduja, acum 4 ani Nicuşor Dan a promis 135 de km de piste pentru biciclete.

"Vă daţi seama, a avut o asemenea performanţă încât anul acesta, la alegerile acestea, nu ne mai promite nimic pe zona de biciclete. Deci, între promisiunile lui nu veţi găsi nimic pentru biciclişti. De aceea, în disperare de cauză dânsul vine şi ne anunţă astăzi că face o consultare publică pentru Master plan, după care, probabil, din 2032 sau 2036 vom avea şi noi piste pentru biciclete în Bucureşti. Sigur, cu condiţia să plece dânsul şi să vină altcineva mai pregătit", a adăugat el.

Sebastian Burduja a arătat că propune, ca soluţie în cazul pistelor pentru biciclete, continuarea proiectelor din Planul integrat pentru dezvoltarea urbană a Capitalei.

"Ele trebuie reluate acum la nivelul avizelor, dar sunt corect întocmite şi trebuie făcute. Atunci când vom avea piste pentru biciclete care nu mai trec prin stâlpi sau nu mai iau din spaţiul destinat pietonilor şi aşa foarte redus pe multe trotuare, atunci bucureştenii vor merge cu bicicleta în siguranţă şi vor alege această formă de transport alternativ", a mai spus Burduja.

Sursa foto: Pixabay