Un protest similar a fost organizat şi joi, însă vineri participarea a fost mai semnificativă. La protest au participat numeroşi tineri. Aceştia şi-au aprins luminiţele telefoanelor şi au scandat "Fără fraudare, vrem renumărare", "Greblă, demisia!", "Renumăraţi! Nu mai fraudaţi!", "Hoţii!", "Vrem un vot corect, noi vrem respect!". Aceştia au purtat pancarte cu mesaje precum "Ce aţi făcut cu votul meu?", "Dacă nu aţi avea nimic de ascuns, nu aţi refuza renumărarea".
sursa foto: Coruptia Ucide/Facebook

La protest au fost prezenţi şi primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, precum şi primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

"Noi, ca cetăţeni liberi, am venit aici pentru că vrem renumărarea voturilor în mod transparent. Sunt nepermis de multe nereguli. Am văzut, sunt dovezi. Vrem o renumărare, vrem un vot corect", a spus o protestatară, la portavoce.

Corupţia ucide şi Iniţiativa România au anunţat protestul pe Facebook, invocând faptul că votul cetăţenilor "nu a fost respectat" de către cei care au organizat alegerile locale şi europarlamentare.

"Procesele verbale nu reflectă realitatea; au fost raportate atât de către alegători, cât şi de către observatori situaţiile în care lipseau cu desăvârşire voturile lor, sau buletinele de vot erau ascunse în dulapurile din secţiile de votare, procese verbale semnate în alb şi aşa mai departe", au anunţat organizatorii.
Sursa foto: Coruptia Ucide/Facebook

Aceştia cer renumărarea voturilor, "preferabil la Biroul Electoral Central, nu local, pentru secţiile unde sunt partide politice sau independenţi cu zero voturi, dar există votanţi care declară că au votat pentru un astfel de partid sau candidat independent".

O altă solicitare este legată de verificarea amănunţită a voturilor nule în toate secţiile unde procentul acestora depăşeşte 5%, şi "obligatoriu" în cele cu procente între 10-20% voturi nule.

De asemenea, se cere renumărarea voturilor în secţiile unde se constată diferenţe între numărul de buletine de vot distribuite iniţial şi suma dintre buletinele utilizate şi cele anulate.

Iniţiatorii protestului mai cer organelor competente să ancheteze cu celeritate toate situaţiile care au fost reclamate prin plângeri penale cu privire la posibile fraude.

Sursa foto: Coruptia Ucide / Facebook