Producătorul de tutun Philip Morris România s-a alăturat inițiativelor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 în România și a oferit o sponsorizare de 1 milion de dolari către Crucea Roșie.

Donația ar trebui să acopere achiziția a 10 aparate de ventilație, 3 aparate de testare COVID-19, cu 5.000 de kit-uri de testare, 1.000 de ochelari de protecție, 100.000 de măști medicale și 5.000 perechi de mănuși.

„Fondurile furnizate de Philip Morris România vor fi folosite de către Crucea Roșie pentru achiziționarea de echipamente și aparatură necesare consolidării capacității sistemului medical de a trata pacienții infectați cu COVID-19. Aceste fonduri ar trebui sa acopere costurile pentru 10 aparate de ventilație, 3 aparate de testare COVID-19, cu 5.000 de kit-uri de testare, 1.000 de ochelari de protecție, 100.000 de măști medicale și 5.000 perechi de mănuși. În această perioadă dificilă, este nevoie ca sistemul medical să dispună de toate resursele necesare pentru a răspunde cât mai bine nevoilor. Mai mult ca niciodată, este important să fim solidari și să ne implicăm în număr cât mai mare pentru a depăși provocările prin care trecem. Responsabilitatea civică și implicarea la nivel individual, prin respectarea indicațiilor și a măsurilor autorităților, rămân în continuare soluțiile prin care putem preveni răspândirea COVID-19 în România”, a declarat Branislav Bibic, director general Philip Morris România.

În 1997, Philip Morris International înființează o filială locală și demarează construcția unei fabrici în Otopeni. În prezent, Philip Morris România S.R.L. și Philip Morris Trading S.R.L. comercializează 40 de variante de produse și au aproximativ 800 de angajați în întreaga țară. Philip Morris are în portofoliu mărcile Marlboro, Parliament, Virginia Slims, Philip Morris, L&M, Chesterfield, IQOS și HEETS.

Până vineri, 27 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.292 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 263 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 0 și 94 de ani.

Sursa foto: Philip Morris International

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri