Compania direcționează 69 de milioane lei către bugetul de stat și bugetele locale, reprezentând taxe aferente anului 2020 și impozit pe profit pentru trimestrul întâi al anului financiar (martie-mai).

Astfel, suma este plătită în două tranşe, respectiv: taxe locale în valoare de aproximativ 31 milioane lei - plătită pe 25 martie 2020, mai devreme cu aproximativ trei luni faţă de termenul limită de 30 iunie 2020; impozit pe profit aferent trimestrului I din anul financiar în curs (martie - mai), în valoare de aproximativ 38 milioane lei, în această săptămână, tot cu aproximativ trei luni faţă de termenul limită 25 iunie 2020.

"Înţelegem nevoia de a acţiona urgent şi ne reorganizăm priorităţile, cu un salt extraordinar pe care îl facem acum, pentru a fi alături de economia României, în lupta cu fenomenul care a pus stăpânire pe o lume întreagă. Vom suporta această perioadă dificilă alături de stat, la rândul nostru, pentru că este esenţial acum să fim solidari. Să fim împreună contează acum mai mult ca oricând", susţine Marco Hößl, CEO Kaufland România.

Kaufland se află printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine în opt ţări, 132.000 de angajaţi şi o reţea de 127 de magazine, în România.

În ultimele două săptămâni, Kaufland s-a implicat și cu demersuri care au răspuns la cele mai acute nevoi ale comunității.