Agroserv Măriuța, compania care deține marca Lăptăria cu Caimac, va lista o emisiune de obligațiuni, în valoare de 3 milioane de euro, în toamna aceasta pe Bursa de Valori București (BVB), pentru a finanța prima etapă din proiectul de recuperare și refolosire a ambalajelor, scrie retail.ro.

Lăptăria cu Caimac vrea să listeze obligațiuni în valoare de 3 milioane de euro, cu o scadență la 4 ani, dobândă fixă și fără opțiuni de conversie în acțiuni.

„Agroserv Măriuța, deținătoarea mărcii Lăptăria cu Caimac va lista în această toamnă obligațiuni pe Bursă. Data exactă nu o știm, sperăm să fie final de septembrie sau început de octombrie. Data depinde de proceduri dar și de consultant. Am luat decizia de a lista la Bursă obligațiuni pentru a finanța prima etapă a proiectului de recuperare și refolosire de ambalaje. În privința listării de acțiuni, ne dorim ca în 2021 să listăm un float de 30-40% din totalul de acțiuni. Scopul va fi mărirea capitalului și folosirea banilor pentru a susține investițiile. Data exactă depinde de mulți factori, cum ar fi atingerea unor indicatori de performanță, condițiile generale ale pieței, dar și interesul investitorilor instituționali și chiar de retail”, a explicat Adrian Cocan, manager general al Lăptăriei cu Caimac.

Compania a anunțat că va investi într-un sistem de recuperare și refolosire a ambalajelor, cu automate care vor oferi bonuri valorice în schimbul sticlelor.

Lăptăria cu Caimac are propria fermă de producția a lactatelor. Fabrica de procesare, în care s-au investit peste 5 milioane euro, are o capacitate tehnică de procesare de aproximativ 75 tone de lapte pe zi. Lăptăria cu Caimac a înregistrat în 2019 cu o cifră de afaceri de peste 4 milioane de euro, având o echipă de 53 de angajați. Pentru 2020, fabrica estimează vânzări de 11 milioane de euro, o medie de 14 produse distribuite în aproximativ 2.000 de magazine din țară.

Până la finalul anului, compania va ajunge la 90 de angajați.

Sursa foto: Arhiva personala

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri