Marks&Spencer va concedia 950 de angajați din sediul central și magazine, în contextul pandemiei de Coronavirus care a afectat retailerii la nivel mondial, scrie The Guardian.

Anul trecut, retailerul a închis circa 54 de magazine, iar acum se pregătește să închidă alte 70, ceea ce va afecta sute de locuri de muncă.

Magazinele cu mâncare M&S au rămas deschise de la debutul pandemiei, dar vânzările de haine s-au redus considerabil, ajungând la o scădere de până la 84%, a anunțat compania.

Aproape 27.000 din cei 78.000 de angajați ai retailerului au beneficiat de indemnizația de șomaj tehnic.

Retailerul și-a anulat dividendele către investitori și a împrumutat 300 de milioane de lire printr-un mecanism de finanțare pus la dispoziție de guvern.

Mai mulți retaileri au anunțat că vor concedia o parte din angajați. John Lewis va da afară 1.300 de salariați, iar Boots va renunța la nu mai puțin de 4.000 de persoane. Ted Baker va renunța la 500 de angajați, aproape un sfert din forța de muncă pe care o deține, asta pe lângă cele 160 de concedieri anunțate în luna februarie.

Recent, Esprit a anunțat că va închide jumătate din magazinele de fashion pe care le are în Germania și va concedia 1.100 de angajați. În plus, 100 de alte locuri de muncă vor dispărea din sediul companiei din Hong Kong.

Retailerul suedez de fashion H&M a anunțat că va închide 170 de magazine anul acesta, din cauza pierderilor înregistrate pe fondul pandemiei de Coronavirus.

În plus, Inditex, cel mai mare retailer de fashion din lume, ce deține brandurile Zara, Massimo Dutti, Bershka sau Stradivarius, a anunțat că va închide aproximativ 1.200 de magazine pentru a se concentra pe comerțul online.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri