Esprit va închide jumătate din magazinele de fashion pe care le are în Germania și va concedia 1.100 de angajați. În plus, 100 de alte locuri de muncă vor dispărea din sediul companiei din Hong Kong, scrie retaildetail.eu.

Astfel, 50 de magazine din Germania se vor închide până în noiembrie, potrivit planului de restructurare al retailerul de modă. Această măsură vine după ce Esprit a anunțat, în aprilie, că va închide 56 de magazine din Asia.

Lanțul de fashion speră ca această măsură să salveze, anual, peste 100 de milioane de euro.

Recent, retailerul suedez de fashion H&M a anunțat că va închide 170 de magazine anul acesta, din cauza pierderilor înregistrate pe fondul pandemiei de Coronavirus.

În plus, Inditex, cel mai mare retailer de fashion din lume, ce deține brandurile Zara, Massimo Dutti, Bershka sau Stradivarius, a anunțat că va închide aproximativ 1.200 de magazine pentru a se concentra pe comerțul online.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri