Coșul mediul de cumpărături realizat prin intermediul cardurilor de cumpărături STAR, ce permit plata în rate fără dobândă la magazinele partenere din program, se situează în jurul valorii de 1.000 de lei, conform datelor oferite de Silvia Ionescu.

Sute de comercianți au apelat la Banca Transilvania pentru a trece în online în prima lună a stării de urgență

Declanșarea stării de urgență la jumătatea lunii martie a acestui an a adus la pachet și o serie de restricții severe ce au făcut ca majoritatea comercianților offline să fie nevoiți să își suspende activitatea. Trecerea în online a reprezentat singura cale de supraviețuire și pentru mulți dintre ei adaptarea la un canal cu care nu erau familiarizați.

”În prima lună de carantină am avut 300 de comercianți înrolați în sistemul de online cu plata deja activată pe site. Trendul continuă și acum, până astăzi s-au triplat solicitările de la comercianții care doresc să vândă online (...) Am avut foarte multe cereri de la restaurante”, precizează Silvia Ionescu.

Citește și Românii de la Frisbo se extind în cinci noi țări și anunță o creștere de 95% de la an la an

O zonă care a luat avânt și care i-a atras atenția reprezentantei BT odată cu instaurarea carantinei a fost cea de telemedicină.

”A început agresiv și se menține în continuare, pentru mine asta a fost o surpriză”, explică Silvia Ionescu.

Câți clienți au făcut pentru prima dată o plată online, împinși de pandemie

Comercianții tradiționali au fost urmați în online și de către clienții care înainte de pandemie nu cochetau cu acest canal, chiar dacă aveau un card bancar.

”În primele două luni am avut 150.000 de clienți ai Băncii Transilvania care au fost la prima lor tranzacție în online. A fost nevoie din păcate de o pandemie pentru a le arăta că e-commerce-ul este simplu, sigur și că nu sunt probleme. Nu îți fură nimeni datele cardului atât timp cât știi să îl folosești, plătind în pagina securizată a unei bănci, procesator de plăți sau în cadrul magazinelor partenere”, explică Silvia Ionescu.

Citește și eMAG lansează eMAG Ventures: ce afaceri pot primi investiții de la retailerul online

Data de 1 ianuarie 2021 vine și cu o serie de schimbări în ceea ce privește autentificare plătițor online, impuse de către directiva europeană PSD2. Clienții vor avea de ales între două fluxuri, unul bazat pe biometrie și unul bazat pe două parole ce vor trebui introduse pentru a finaliza plata.

”Vor fi două variante de autentificare a tranzacțiilor, prima este prin intermediul biometriei, aici ne referim la aplicația BT Pay, în cadrul căreia autentificarea se va face pe bază de amprentă, recunoaștere facială sau metoda de deblocare a telefonului. Cea de-a doua metodă constă în autentificare în doi pași. Față de modul actual de lucru în care clientul primește un SMS cu o parolă pe care o introduce în fereastra 3DSecure, va fi nevoie de încă o parolă statică pe care clientul și-o alege. Sfatul nostru este ca utilizatorii să meargă pe varianta ce include biometria, este mult mai simplă”, explică Silvia Ionescu.

Puteți urmări emisiune eCommerce Monday în integralitate pe link-ul de mai jos:

Sursa foto: Kite_rin / Shutterstock.com