Pentru a vedea care este interesul și preocuparea românilor în ceea ce privește sistemele de securitate, magazinul online obișnuiește să deruleze sondaje de opinie.

”În 2020 am văzut o intensificare a interesului pentru sisteme de securitate, patru din zece persoane intervievate erau dispuse să investească într-un sistem de securitate în următorul an. Dacă ne raportăm la faptul că în 2019, 80% dintre români nu aveau instalat niciun sistem de securitate, atunci putem vedea de unde vine creșterea de anul trecut de 35% și estimarea de 20% de anul acesta. Există mult potențial în sector”, precizează Sorin Felea.

Apreciază pagina ecomTEAM și fii la curent cu tot ceea ce se întâmplă în e-commerce-ul românesc.

Creșterea de anul trecut a vânzărilor poate fi pusă și pe seama faptului că mulți dintre români au fost nevoiți să lucreze de acasă, lucru care a impulsionat și modernizarea locuințelor, inclusiv cu sisteme de securitate. Dincolo de acest aspect, nevoile create de pandemie și-au spus și ele semnificativ cuvântul în ceea ce privește oferta magazinului online de sisteme de securitate, care a avut vânzări importante în ceea ce privește camerele cu termoviziune și termometrele.

”Dacă până în luna martie, camerele cu termoviziune și termometre vindeam ocazional și în mare parte pentru instituții, după declanșarea pandemiei a fost o cerere foarte mare pentru aceste produse. Am vândut de peste 300.000 de euro doar un model de astfel de cameră. Am vândut inclusiv termometre digitale”, povestește Sorin Felea.

Un milion de euro au bugetat cei de la Atu Tech pentru zona de investiții ce vor fi derulate în 2021. Acestea vor merge către amenajarea noului sediu logistic, platforma din spatele magazinului online și gama proprie de produse, denumită Safer. De asemenea, Felea precizează că planurile de anul acesta includ și deschiderea unui showroom în Sibiu, dar și pregătirea terenului pentru extinderea în țările din regiune, proces ce ar urma să fie concretizat în anii următori. Poți urmări integral emisiunea eCommerce Monday în fereastra de mai jos: