În toți acești ani, averea sa a crescut cu 12,42%, o creștere cu 196 de miliarde de dolari, din 1998, când a apărut pentru prima dată pe lista Forbes 400 a celor mai bogați americani (cu o valoare netă de 1,6 miliarde de dolari) și până în prezent, potrivit estimărilor realizate de revista americană Forbes. Averea sa este estimată în prezent la 202 miliarde de dolari, ceea ce îl menține pe poziția de cel mai bogat om al Planetei.

Jeff Bezos va rămâne în continuare în funcția de președinte executiv al Amazon, în timp ce șeful Amazon Web Services, Andy Jassy, care activează în companie încă din 1997, a preluat oficial poziția de CEO de la începutul acestei săptămâni. Anunțul plecării lui Jeff Bezos din funcția de CEO al Amazon a fost făcut încă de la începutul acestui an.

Bezos a devenit miliardar pentru prima dată în 1998, anul după ce Amazon s-a transformat într-o companie care vinde cărți în format online. La acea vreme, compania abia începea să extindă cărțile anterioare, permițând clienților să cumpere CD-uri online.

Citește și: Cursa miliardarilor. Branson va zbura în spaţiu înaintea lui Jeff Bezos

Sursa foto: Shutterstock