Integrarea cu Facebook Conversions API le permite clienților VTEX să găsească potențiali cumpărători într-un mod mai eficient. Companiile vor avea avantajul de a-și conecta cataloagele de produse înregistrate pe platforma VTEX cu întreaga gamă de aplicații Facebook (Facebook, Instagram și WhatsApp). Având aceste instrumente deja instalate, este posibilă accesarea anumitor resurse, precum evenimentele și Facebook shops.

Clienții VTEX care folosesc noua soluție API vor putea evalua performanța campaniilor publicitare și de marketing, în plus față de utilizarea instrumentelor Facebook business, pentru a stimula traficul și rezultatele din ecommerce.

„VTEX transcende comerțul digital tradițional. Obiectivul nostru este să oferim clienților noștri din întreaga lume beneficiile noului Facebook API. Ne face plăcere să colaborăm cu clienții noștri pentru a le înțelege principalele cerințe și pentru a găsi soluțiile de care au nevoie. Credem că această lansare are potențial și va ajuta la creșterea vânzărilor clienților noștri”, spune Cristi Movilă, Eastern Europe General Manager & EMEA SVP în cadrul VTEX.

Época Cosméticos, un magazin online specializat în vânzarea de produse de beauty și o filială a Magazine Luiza, a făcut parte din proiectul pilot de integrare și a avut rezultate excelente în această perioadă.

„Această integrare dintre VTEX și Facebook Conversions API este perfectă pentru optimizarea rezultatelor și îmbunătățirea performanței de vânzări. Astfel, am observat îmbunătățiri pe două fronturi extrem de strategice: scalarea și profitabilitatea - o combinație dificil de echilibrat atunci când se lucrează cu campanii. Participând la proiectul pilot și fiind una dintre primele rețele care folosesc această integrare, suntem încurajați să înțelegem mai bine cum putem avea un impact pozitiv asupra clienților noștri”, afirmă Christiane Bistaco, Business Director la Época Cosméticos (Magazine Luiza Group).

În plus, Conversions API îmbunătățește sales funnel-ul, deoarece pune la dispoziția companiilor informații mult mai precise despre potențialii clienți și despre cum se poate ajunge la ei. Toate aceste informații sunt deja colectate și folosite în conformitate cu Regulamentul General privind Protecția Datelor (GDPR).

Prin colaborarea cu Facebook Pixel pentru îmbunătățirea performanțelor și evaluarea campaniilor publicitare, Conversions API face posibilă perfecționarea acurateței informațiilor trimise pentru targetarea, evaluarea și optimizarea rezultatelor. Mai mult, prin combinarea API cu Business Facebook Tools, clienții VTEX primesc informații suplimentare despre cei care interacționează cu brandul lor, reușind astfel să ajungă la cât mai multe persoane și, respectiv, la o rată mai mare de conversie, crescându-și vânzările.