Dezvoltarea noii game are loc în contextul creșterii semnificative a cererii pentru astfel de produse, atât pentru sisteme complete off-grid sau on-grid, cât și pentru echipamente și accesorii de instalare.

„Investiția include stocul de produse, research-ul și factorul uman. A fost nevoie de multă muncă, pentru a pune la punct un sistem de livrare pe care să îl îmbinăm cu soluții de instalare a panourilor fotovoltaice asigurate de echipe autorizate. Ne-a interesat să oferim o soluție completă, prin care să ajutăm clienții finali, mai ales în contextul crizei energetice. Vânzările de produse fotovoltaice sunt în continuă creștere. Putem spune că am trecut deja de primul Megawatt vândut și prevedem o creștere și mai accelerată în viitor”, spune Sorin Felea, director Atu Tech, menționând că obiectivul companiei este ca, până la finalul anului, vânzările de sisteme fotovoltaice să reprezinte aproximativ 10% din cifra totală de afaceri aferentă anului 2022 și 15% din cifra de afaceri de anul viitor.

Atu Tech a început dezvoltarea noii game de produse la începutul anului și, în prezent, listează peste 200 de produse în site, planul fiind să încheie anul cu peste 250 de repere listate, care să acopere un spectru cât mai mare din cerere. În ceea ce privește sistemele achiziționate pe piața B2C, cel mai bine vândute sunt sistemele complete, cu o putere instalată între 5-15 KW, cu montajul inclus, de regulă, pe acoperișul clădirilor.

De asemenea, se vând cel mai bine produsele de la branduri cunoscute și care au un preț competitiv care ajunge, în medie, la aproximativ 1.000 de euro / KW instalat.

Specialiștii Atu Tech (a2t.ro) recomandă ca instalarea sistemelor fotovoltaice, la fel ca și cele de supraveghere video și de alarmă, mai ales a celor profesionale, să fie făcută de instalatori profesioniști, autorizați. Instalarea necorespunzătoare poate duce la arderea sau la avarierea componentelor, dar, mai ales, la o programare greșită a sistemelor, aspect foarte important în buna funcționare a acestora.

Atu Tech lucrează, în prezent, cu 40 de echipe de instalatori profesioniști de sisteme fotovoltaice, autorizați de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), care oferă acoperire în toată România, ce pot asigura servicii de instalare și mentenanță.