Capital Financial Services, primul emitent de monedă electronică autorizat în România, ce operează brandul Twispay, a fost achiziționat la începutul anului de către Elrond Network, compania care a dezvoltat blockchain-ul Elrond.

”Va exista o contopire a mai multor echipe, care vor crea produse revoluționare din punct de vedere al tehnologiilor folosite”, adaugă Augustin Dobre în cadrul European Digital Commerce, powered by VTEX.

Legat de întrebările pe care el le recomandă magazinelor online să le pună înainte de a semna cu un procesator de plăți, Dobre a precizat că e important ca business-ul să se uite la mai multe aspecte.

”Siguranța, tehnologiile folosite, integrarea tehnică sunt câteva aspecte care trebuie să se regăsească în întrebările comercianților. De asemenea, ce anume în afară de procesarea tranzacțiilor ar putea să ofere, ce informații ar putea oferi procesatorul de plăți despre acei consumatori care realizează plățile”, precizează Augustin Dobre.

El consideră că, în momentul în care o plată este refuzată, dacă în spate se află un procesator sau o instituție financiară capabilă, ar putea să îi ofere comerciantului motivele pentru care plata a fost refuzată.

”Fie că vorbim despre fonduri insuficiente pe card, posibilă fraudă, sunt atât de multe informații care pot fi transmise mai departe, încât acea vânzare să nu fie pierdută. Consider că procesatorul nu trebuie doar să proceseze plățile, trebuie să lucreze cu comerciantul pentru a-l ajuta efectiv să își crească vânzările”, explică Augustin Dobre.

Twispay a procesat, în prima jumătate a anului 2022, tranzacții cu cardul de aproape 30 de milioane de euro. Numărul de tranzacții procesate de Twispay în ianuarie - iunie 2022 depășește pragul de 500.000, cu aproape 100% mai mult decât în aceeași perioadă din 2019. Tranzacția medie înregistrată a fost de 53 de euro, cu aproximativ 60% mai mică decât în ianuarie - iunie 2019.

Sursa foto: Ovidiu Udrescu