Investițiile vor fi direcționate către dezvoltarea platformei, către îmbunătățirea experienței de utilizare, către introducerea de noi produse în portofoliu, către extinderea internațională, în stocuri de produse și marketing.

Ne pregătim de ecomTEAM Fashion, evenimentul de business dedicat industriei de Fashion din România. Hai alături de noi pe 28 martie în București, la Apollo 111. Înscrie-te gratuit AICI.

„2024 este un an de construcție, de extindere pentru Telerenta, în contextul în care modelul de business propus de noi captează tot mai mulți clienți, atât la nivel național, cât și la nivel mondial. Există o tendință de creștere a cererii pentru închirieri de echipamente electronice, atât la nivel european, cât și la nivel mondial, unde valoarea pieței de închirieri de electronice a depășit 67 de miliarde de dolari anul trecut”, spune Mădălin Ilie, CEO Telerenta, menționând că această creștere este impulsionată de o dependență crescută de produse electronice și inovații din partea producătorilor, pentru a rămâne competitivi, concomitent cu o schimbare în comportamentul consumatorilor atât persoane fizice, cât și companii, care acum preferă flexibilitatea și costurile reduse ale închirierii echipamentelor electronice în locul achiziției, alături de un interes tot mai mare către sustenabilitate și reducerea deșeurilor electronice.

Telerenta a închis anul trecut cu peste 3.000 de produse închiriate și mizează, în 2024, pe un volum de peste 10.000 de produse electronice închiriate, în creștere de peste 3 ori față de anul anterior.

Și închirierile către companii vor crește anul acesta. Deși a deschis abia la finalul anului trecut platforma de închirieri de produse electronice și pentru companii, Telerenta estimează pentru 2024 că segmentul de B2B va urca la aproximativ 20% din totalul veniturilor.

Planurile de extindere internațională vizează prezența Telerenta în 3 țări în 2024. Sunt vizate zone cu ecosisteme eCommerce puternic dezvoltate. În prima jumătate a anului, Telerenta ia în calcul extinderea în Polonia, urmând ca, spre finalul anului, să înceapă demersurile de extindere într-o nouă țară. Telerenta, parte din grupul american de investiții NCH (New Century Holdings), listează, pentru a fi închiriate, televizoare, laptopuri, telefoane mobile, tablete, console de gaming, monitoare și desktopuri.

Compania a dezvoltat tehnologia proprie ce permite utilizatorilor individuali și companiilor să închirieze echipamente electronice, pentru o perioadă cuprinsă între 3 și 24 de luni.

Procesul de închiriere este flexibil, utilizatorii putând alege dintre produsele listate în platformă și le pot înlocui cu altele cu specificații superioare, oricând, pe durata contractului. La finalul perioadei de închiriere, utilizatori pot prelungi contractul sau returna produsele închiriate.

Telerenta este o soluție alternativă la achiziția de echipamente electronice cu plata integrală pe loc sau în rate și se adresează tuturor celor interesați de tehnologie, dar care nu doresc sau nu își permit să facă o achiziție, și celor interesați să testeze și să utilizeze în permanență cele mai noi echipamente electronice.

Serviciul oferit de Telerenta are acoperire națională, produsele închiriate pot fi livrate oriunde în România. Costurile de închiriere pornesc de la 39,99 de lei/lună, pentru un contract flexibil de 24 de luni. Utilizatorii pot beneficia de avantajele produsului și de serviciile complementare, la costuri lunare comparabile abonamentelor oferite de platformele de streaming TV.

Livrare în RentBox

De asemenea, Telerenta pune la dispoziția persoanelor fizice și companiilor serviciul RentBox care permite închirierea imediată și ridicarea instant de echipamente electronice. Telerenta va avea, în următoarea perioadă, 20 de automate RentBox, amplasate în centrele comerciale din marile orașe din România.

În prezent sunt disponibile 7 unități de tip vending machine, iar acestea pot fi utilizate și pe post de lockere, comenzile plasate putând fi ridicate din automatele RentBox, dacă a fost selectată această opțiune în momentul închirierii.

Sursa foto: Telerenta