Promoții de lansare

De la guerilla marketing la ATL, strategiile de lansare pentru un produs nou sunt la fel de diverse precum produsele lansate. Însă, dacă vă doriți să optimizați bugetul și să implementați o strategie care poate fi dezvoltată in-house, lansați un produs nou sub forma unei promoții. Nu uităm că unul dintre beneficiile indirecte ale unei promoții este crearea de awareness - fix ce are nevoie un produs nou lansat.

Promoții de loializare

Un exemplu excelent de loializare prin campanii promoționale se învârte în jurul conceptului de exclusivitate. De la coduri sau vouchere, la experiențe exclusive, o promoție de loializare poate avea mecanici diverse, care să răsplătească fidelitatea consumatorilor. În aceeași categorie putem include campaniile cu mecanici tip member get member care ajută atât la loializarea targetului prin responsabilizarea membrilor existenți - “tu împreună cu prietenii tăi”, “un selfie alături de cei dragi” - cât și la extinderea targetului prin membrii noi.

Promoții de repoziționare

Să schimbi percepția pe care o au consumatorii despre un brand sau un produs anume este un challenge care dă bătăi de cap multor marketeri pentru că implică un shift în obiceiurile de consum ale audienței. Însă printr-o promoție online, shiftul poate fi realizat întâi la nivelul intenției de achiziție - de exemplu, un concurs prin care schimbi percepția asupra prețului unui produs - care apoi se poate materializa în intenție la raft.

De ce PROMOTIFUL?

Dacă ați ales targetul și obiectivul promoției, nu mai puteți aștepta 3 luni să dezvoltați site-ul de campanie, nici să investiți un buget atât de mare în dezvoltare, încât să reduceți semnificativ bugetul alocat promovării. Aveți așadar nevoie de o soluție rapidă și eficientă de automatizare a promoțiilor. Promotiful este platforma SaaS de automatizare creată de INTERACTIONS cu ajutorul căreia puteți dezvolta uşor şi rapid un website de promoţie, fără intervenţia unei echipe de programare. Platforma se adresează organizatorilor de promoții, fie că vin din agenții sau fac parte din departamente de marketing sau vânzări, şi pune la dispoziţie o gamă largă de mecanici, toate uşor de setat, dintre care cele mai populare sunt: coduri unice, momente norocoase, concurs foto, câştig garantat. Rezultatul este o pagină pentru o campanie promoțională completă și perfect funcțională creată în doar câteva ore, cu doar o fracțiune din bugetul destinat unei campanii promoționale (aproximativ 10%).

Reduce timpul

Este momentul să uităm de site-urile care necesită multe luni pentru a fi dezvoltate și implementate alături de efortul unei echipe întregi de programatori. Rezultatele PROMOTIFUL demonstrează că un website de campanie poate fi up and running în mai puțin de 3 ore. Cu un singur Admin panel ușor de utilizat, prin care puteți seta designul și structura site-ului.

Reduce bugetul

Analiza campaniilor realizate până acum de PROMOTIFUL arată reduceri ale bugetelor cu până la 90%, în condiții de creștere cu 30% a ratei de succes, alături de diminuarea considerabilă a timpului alocat. Astfel, un beneficiu indirect este posibilitatea realocării bugetului. Prin reducerea costurilor de implementare, poate fi mărit bugetul alocat, de exemplu, premiilor, sau promovării campaniei, sau poate fi extinsă campania pentru a include mai multe promoții.

Reduce birocrația

Atunci când organizați o promoție există o listă întreagă de lucruri care trebuie bifate, de la materiale, la premii și personal de suport. De asemenea, munca nu se încheie odată cu finalizarea concursului - trebuie creată baza de date cu participanții. PROMOTIFUL vă ajută să scăpați de toată această birocrație, de liste împrăștiate și tabele în excel, ajutându-vă să centralizați eficient datele. Când concursul s-a terminat, PROMOTIFUL vă pune la dispoziție o bază de date sigură, clară, ușor accesibilă și perfect conformă cu normele GDPR care poate fi folosită pentru comunicări ulterioare, continuând astfel eficient fiecare buyer’s journey.

Peste 300 de marketeri au ales PROMOTIFUL și atât eu, cât și colegii mei de la INTERACTIONS suntem aici pentru a vă ajuta să implementați promoția dorită. Răspundem cât ai zice PROMOTIFUL.