El a raspuns astfel unui comentariu din sala, care critica agricultorul roman printr-un citat din anii '80 al lui Marin Preda, si a dat exemplul celui mai mare producator de materii bio din Europa, care - surprinzator sau nu - este din Romania si cultiva in Delta Dunarii.

Vedem cum intr-un domeniu de foarte mare actualitate, Romania este pe primul loc in Europa - Eliodor Apostolescu

Vorbim cu producatori bio din agricultura si pe 10 noiembrie, la evenimentul AgriFinance. Te poti inscrie gratuit la eveniment.

Antreprenorul a tras aceste concluzii legate de agricultura romaneasca din pozitia de producator cu o experienta, care a fost nevoit timp de 20 de ani sa achizitioneze malai, materia prima pentru pufuleti. Apostolescu a fost nevoit sa cumpere in trecut circa 50 de parcele, de la 50 de proprietari diferiti, pentru a reusi sa adune 30 de hectare, aceasta fiind una dintre cele mai mari probleme din agricultura in prezent.

"Daca noi am avut aceasta problema la 30 de hectare, nu vreau sa ma gandesc cum este pentru suprafete de 1.000 de hectare. A fost un gest normal de a restitui pamantul fostilor proprietari, dar asta a distrus vechile organizatii si loturi ale CAP-uri. Incet, incet, suprafetele incep sa se refaca. Chiar cu pasii astia timizi, cu toate problemele pe care le-am avut, eu cred ca suntem pe o cale corecta in agricultura", a concluzionat Eliodor Apostolescu.

Partenerii evenimentului sunt Microsoft (Technology Partner), Omnichannel Day delivered by FAN Courier, Media Galaxy (partener), Altex (partener), PayU (partener), ING Bank (partener), Carrefour (partener), Service Return (sponsor) si VE Interactive (sponsor).

Sursa foto: Mircea Dragos Photography