Cramele Recas devine astfel singurul producator autohton de vinuri cu o astfel de certificare oferita de European Vegetarian Union , in urma unui audit facut de Bureau Veritas, companie lider mondial de servicii profesionale care a fost infiintata inca din 1828.

Documentul atesta faptul ca in intreg ciclul de vinificatie, de la fermentare, maturare, stabilizare si pana la limpezire, la Cramele Recas nu se folosesc substante, solutii sau aditivi de origine animala. Mai mult decat atat, inca de dinaintea certificarii, producatorul de vinuri a utilizat in intregul proces doar substante conforme pentru uz vegan.

„Noi aplicam aceste practici demult, deoarece pentru a desface vinurile pe pietele occidentale a trebuit sa ne aliniem la normativele din tarile respective, care impun ca vinurile sa fie realizate in aceste conditii. Asa ca am hotarat sa extindem procedura la toate vinurile pe care le producem, mai ales ca cele pe care le desfacem la export sunt aceleasi ca cele pe care le vindem in tara. Nu avem linii de productie separate pentru piata autohtona si pentru export”, a declarat Philip Cox, co-actionar Cramele Recas.

Consumatorii pot recunoaste vinurile vegane certificate dupa simbolul care se regaseste pe eticheta. In prezent, Cramele Recas vinde mai mult de 22 de milioane de sticle pe an, jumatate pe piata interna si jumatate la export, vinuri din toate categoriile, de la cele de retail la super-premium, linistite si spumante deopotriva.

Cramele Recas inregistreaza o capacitate de productie de aproximativ 32 de milioane de litri pe an. Compania exploateaza o suprafata de peste 1150 de hectare din podgoriile Recas si Minis, situate in judetele Timis si Arad. 25 de soiuri de struguri sunt exploatate anual aici, iar din ele se produc vinuri pentru cele 45 de marci comerciale distribuite atat in tara, cat si in strainatate. Toate vinurile care poarta sigla Cramele Recas sunt procesate si imbuteliate la cele mai inalte standarde de calitate internationala.