Initial, donatii in cadrul Seva se putea face doar pe baza unei comenzi pe Miniprix.ro, deoarece erau preluate de curierii care livrau comanda. Acum, la trei luni de la lansare, a fost dezvoltata cea de-a doua versiune a aplicatiei, astfel incat, donatiile pot fi facute independent de comenzile pe Miniprix.ro.

Cei care doresc sa doneze pot lua gratuit pungi Seva din magazinele Miniprix sau de pe Miniprix.ro. Donatorii adauga in pungi imbracaminte sau incaltaminte, completeaza in aplicatie informatiile despre donatia lor, scaneaza codul de pe punga Seva, iar aplicatia asociaza beneficiarul cel mai potrivit, urmand ca donatorul sa fie anuntat cand coletul ajunge la destinatie. Coletele Seva pot fi apoi lasate in magazinele Miniprix sau trimise prin curier, gratuit, la sediul Miniprix.

300 de donatii prin Seva

In primele 3 luni au fost facute 300 de donatii de imbracaminte prin intermediul Seva. Dintre acestea, 50 de colete au fost trimise de catre Ambasada Marii Britanii la Bucuresti, primul donator oficial. Aceste donatii au ajuns la beneficiari, persoane cu masura de protectie sociala (adulti si copii), din judetul Bacau prin parteneriatul public –privat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau.

Pe 29 octombrie, echipa Seva a facut o vizita la DGASPC Bacau pentru a vedea, la fata locului, cum functioneaza proiectul. Membrii echipei Seva au declarat ca au intalnit profesionisti dedicati, atat la sediul central DGASPC, cat si in cele doua centre de recuperare vizitate.

Aceeasi echipa a mai spus ca fiecare cadou a starnit o reactie impresionanta din partea beneficiarilor, si tin sa multumeasca tuturor celor care au donat, atat pentru gestul in sine, cat si pentru calitatea produselor oferite. Vizita a avut un impact emotional care i-a facut pe cei implicati in proiect sa intelega si mai bine cat de important e sa aduci o bucurie in plus in viata cuiva.

In urmatoarea perioada, Miniprix isi propune sa dezvolte cat mai multe parteneriate atat cu institutii de ajutor social si ONG-uri, in vederea extinderii numarului de beneficiari, dar si cu retaileri sau agenti economici pentru extinderea locatiilor de colectare a donatiilor Seva.