In urma investitiei P&G in Urlati se vor crea 120 de locuri de munca. Investitia va fi realizata in trei etape: prima etapa se va finaliza in 2021, va avea o singura linie de productie, iar mare parte din aceasta va merge catre export.

“Vom aduce cea mai noua tehnologie existenta pe piata si vom creste capacitatea de productie pe masura ce va creste si cererea. Piata creste foarte repede, in Romania am avut o explozie, Europa de Vest se misca mai incet. Acest segment nu exista in urma cu 10 ani. In cativa ani, estimam ca mare parte din piata de detergenti se va indrepta in aceasta directie”, a declarat Antoine Brun, vicepresedintele Procter & Gamble Europa de Sud-Est.

In prezent, pods-urile reprezinta 15% din piata totala de detergenti.

Noua fabrica P&G din Urlati care va produce pods-uri va fi a doua astfel de unitate a producatorului. P&G mai detine o fabrica similara in Franta, de unde exporta in toata lumea. Planurile companiei americane sunt ca din Urlati sa fie exportat detergent lichid in cele 10 piete pe care Romania le deserveste.

“Au fost mai multi factori pentru care am ales Urlati. Am vrut sa avem cea mai buna locatie pentru a minimiza costurile de logistica, apoi ne-am uitat la calitatea echipei, in Urlati aveam deja o echipa de ingineri si nu in ultimul rand autoritatile au fost primitoare, iar acest aspect a facut diferenta”, a mai spus Antoine Brun.

Fabrica din Urlati a beneficiat si de un ajutor de stat in valoare de 29,05 milioane de lei. Reprezentantii P&G au refuzat sa declare valoarea totala a investitiei, adaugand ca este una “substantiala”, iar contributia P&G este mai mare decat ajutorul de stat.

Piata de FMCG este estimata a creste in acest an cu 7-8%, dar Antoine Brun spune ca P&G Romania creste mult mai repede. Vicepresedintele P&G a refuzat sa ofere cifre oficiale.

P&G a intrat in Romania in 1994, iar in 1995 s-a extins cu un centru de distributie si o fabrica de detergenti la Timisoara. In 2010 a deschis o fabrica de produse pentru ingrijirea parului la Urlati, Prahova, pentru brandurile Pantene si H&S. In prezent, P&G numara peste 750 de angajati in Romania si detine branduri precum Pampers, Aries, Lenor, H&S. Fabrica P&G din Urlati deserveste peste 1 miliard de consumatori din 40 de tari.