Acestea sunt completate de aceeasi atmosfera primitoare si de evenimentele, expozitiile si lansarile cu care cunoscutul lant de librarii si-a obisnuit clientii. Inca de la lansarea din anul 2000, Carturesti propune noi experiente de cumparare si promovare a cartilor si a produselor culturale, redefinind asteptarile pe care oamenii le au in raport cu librariile.

Pe langa mii de titluri de carti, albume de muzica pe CD sau chiar pe vinyl si accesorii deosebite pentru lectura, clientii care trec pragul librariei au ocazia de a descoperi si de a asculta muzica buna, si chiar de a se intalni cu scriitorii si artistii pe care ii admira in cadrul unor evenimente speciale.

De-a lungul timpului, Carturesti a reinventat experienta lecturii si a transformat-o intr-una „cool”, oferindu-le vizitatorilor un loc prietenos si cald unde se pot intalni sa discute si, in special, sa se bucure de cartile preferate.

Bucuresti Mall - Vitan este primul centru comercial modern de tip shopping mall din Romania, care implineste anul acesta 20 de ani de la deschidere In prezent, mixul de branduri si de magazine continua sa ofere experiente inedite. De exemplu, magazinul MANGO din Bucuresti Mall - Vitan este cel mai mare din Romania, cu colectii pentru femei, barbati si copii, de la nou-nascuti pana la 14 ani. De asemenea, magazinul Douglas din Bucuresti Mall Vitan este unul dintre cele mai mari din tara, iar restaurantul Resto Aperto aduce in fata clientilor conceptul de live cooking in randul publicului. Bucuresti Mall continua sa fie un trendsetter: recent, a devenit singurul centru comercial din Romania care gazduieste un magazin al cunoscutului retailer scandinav MARC O’POLO.