Consiliul Concurentei a autorizat tranzactia prin care Prodal 94 SRL intentioneaza sa preia companiile Lipomin SA si Carpatina SA. Prodal 94 SRL are ca obiect principal de activitate productia bauturilor spirtoase. Companiile Lipomin si Carpatina comercializeaza apa minerala plata si apa minerala carbogazoasa sub brandurile Lipova si Carpatina.

In urma analizei acestei concentrari economice, Consiliul Concurentei a constatat ca operatiunea notificata nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe piata romaneasca sau pe o parte substantiala a acesteia si nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurential normal, se arata intr-un comunicat al Concurentei.

Prodal '94 este o companie producatoare de bauturi alcoolice din Romania. Compania detine marcile Stalinskaya Vodka si importa brandurile de bourbon whiskey Evan Williams si Elijah Craig. Prodal 94 este controlata de doi oameni de afaceri, Jabbar Kanani si Bagher Karimzadeh, primul fiind si proprietarul Agricover, cel mai imporant integrator in circuitul produselor si serviciilor din agricultura.