Vor fi instalate, pe sol, 6.608 panouri fotovoltaice, cu o putere totală de 3.568 kWp, în localitățile Unirea şi Pâclișa din jud. Alba, Cristian din jud. Sibiu, Gligorești din jud. Cluj, Cristuru Secuiesc din jud. Harghita şi Bocșa din jud. Caraș-Severin. Cele șase centrale vor produce anual circa 4.600 MWh energie electrică.

„Energia verde este pentru noi un proiect de sustenabilitate economică, relevant și pentru mediu și societate. Acest parteneriat cu E.ON, parte din investiția masivă în energie verde demarată de noi în acest an, ne va ajuta să ne maximizăm performanța în procesul nostru de producție responsabilă în punctele de lucru din cinci județe și, în același timp, să ne reducem amprenta ecologică.”, afirmă Ovidiu Oprița, director general al Transavia.

Cantitatea de energie electrică produsă de centrale este destinată autoconsumului în procesul de producție, surplusul urmând să fie livrat în rețea. Prin punerea în funcțiune a acestor proiecte fotovoltaice, Transavia va proteja mediul înconjurător prin reducerea emisiilor de CO2 cu aproape 1.000 de tone pe an.

Transavia este liderul pieței locale de carne de pui, fiind una dintre cele mai importante afaceri de familie. Are în prezent aproximativ 2.300 de angajați, care activează preponderent în cele 30 ferme de creștere a păsărilor și în cele 4 ferme de producție vegetală, în fabrica de nutrețuri combinate, în cele 3 abatoare de ultimă generație și în fabrica de procesare a cărnii. În fermele Transavia, localizate în 8 județe din România, se produc anual peste 100.000 de tone de carne de pui.

Această inițiativă a liderului local al pieței de carne de pui face parte din strategia de sustenabilitate de la bob la furculiță, prin care Transavia s-a angajat să protejeze resursele pentru generațiile viitoare, acționând responsabil în privința oamenilor, a animalelor, a comunităților și a mediului.

Sursa foto: E.ON