"Astăzi, 19 mai 2023, a demarat sesiunea de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională - Casa Verde Fotovoltaice, pentru Regiunea Bucureşti - Ilfov. Bugetul de 99.860.000 de lei alocat acestei regiuni a fost rezervat integral în primele nouă minute prin înscrierea unui număr de 4.993 de persoane fizice", se arată în comunicatul instituţiei.

Persoanele fizice din celelalte regiuni care doresc să se înscrie în program o vor putea face în zilele următoare, conform calendarului publicat pe site-ul instituţiei.

"Ni s-a reconfirmat interesul pe care oamenii îl au faţă de acest program. Există o cerere foarte mare pentru subvenţia de 20.000 de lei oferită de AFM fiecărui beneficiar pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice, iar înscrierile de astăzi s-au desfăşurat în cele mai bune condiţii. Persoanele fizice din celelalte regiuni care doresc să se înscrie în program o vor putea face în zilele următoare, conform calendarului publicat pe site-ul instituţiei, în limita bugetului alocat fiecărei regiuni", a declarat preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian Neculaescu.

Înscrierile persoanelor fizice în cadrul programului, prin intermediul aplicaţiei informatice, vor continua astfel: 24 - 26 mai - Regiunea Centru (judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu), care dispune de un buget de 245 milioane de lei; 29 - 31 mai - Regiunea Nord Est (judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui), cu un buget de 279,48 milioane de lei; 6 - 8 iunie - Regiunea Nord Vest (judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Sălaj, Satu Mare şi Maramureş), cu un buget de 240 milioane de lei; 9 - 13 iunie - Regiunea Sud Est (judeţele Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Vrancea şi Tulcea), cu un buget de 212,4 milioane de lei; 14 - 16 iunie - Regiunea Sud Muntenia (judeţele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman), cu un buget de 280,9 milioane de lei, 19 - 21 iunie - Regiunea Sud Vest (judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea ), cu un buget de 174,3 milioane de lei; 22 - 26 iunie - Regiunea Vest (judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş), cu un buget de 200,48 milioane de lei.

Pentru unităţile de cult, bugetul alocat este de 17,5 milioane de lei iar perioada de înscriere în program 27 - 29 iunie.

Finanţarea pentru fiecare solicitant se ridică la 20.000 de lei, cu condiţia unei contribuţii proprii a beneficiarului de 2.000 de lei.

Bugetul total alocat Programului "Casa Verde Fotovoltaice" este de 1,75 miliarde de lei, echivalentul a peste 87.000 de sisteme fotovoltaice.

Sursa foto: Pexels