În funcție de dimensiunea anvelopei, UltraContact NXT este fabricată din până la 65% materiale regenerabile, reciclate, sau certificate ISCC PLUS. Materialele regenerabile reprezintă până la 32% din compoziție. Proporția de materiale reciclabile este de până la 5%. Mai mult decât atât, Continental a obținut până la 28% din materialele certificate ISCC PLUS din materii prime bio, biocirculare și/sau circulare, se arată într-un comunicat al companiei.

Printre materialele folosite se numără rășinile pe bază de materiale reziduale din industria hârtiei și a lemnului. Folosite în anvelope, rășinile permit compușilor foarte flexibili să îmbunătățească aderența materialului. UltraContact NXT conține silicat din cenușă de coji de orez. Coaja de orez este un produs rezidual agricol care poate fi transformat în siliciu printr-un proces nou, mai puțin consumator de energie. Siliciul ajută la optimizarea unor caracteristici precum aderența, rezistența la rulare și durata de viață a anvelopei. La fel ca în orice anvelopă, cauciucul natural este un material cheie al modelului UltraContact NXT.

Materialele certificate ISCC PLUS sunt cauciucul sintetic sustenabil și negrul de fum fabricat din materii prime biobazate, biocirculare și/sau circulare. Cauciucul sintetic este un ingredient care definește performanța anvelopelor moderne pentru autoturisme, deoarece proprietățile sale pot fi proiectate specific utilizării. Negrul de fum este utilizat în compușii de cauciuc pentru a optimiza stabilitatea, rezistența și durabilitatea anvelopelor. Mecanismul de echilibrare certificat ISCC PLUS asigură transparența și trasabilitatea de-a lungul întregului lanț de aprovizionare.

Planurile de viitor ale Continental în domeniul sustenabilității

Până în 2030, producătorul de anvelope își propune ca anvelopele sale să aibă un conținut de peste 40 % de materiale regenerabile și reciclate. Continental își continuă demersul de a obține materiale durabile în proporție de 100% în toate produsele sale de anvelope până cel târziu în 2050. Lansarea familiei de cauciucuri UltraContact NXT se încadrează în planul Continental denumit Vision 2030.

Primele dimensiuni vor fi disponibile pentru distribuitorii de anvelope din Europa în luna iulie a acestui an. UltraContact NXT a fost proiectat atât pentru motoare electrice, cât și pentru motoare cu combustie. Cea mai sustenabilă anvelopă de serie Continental de până acum poartă, prin urmare, logo-ul EV Compatible și va fi disponibilă pentru diverse vehicule populare, cum ar fi Kia Niro, VW ID.3, Mercedes-Benz EQA, Tesla Model 3, dar și pe modele cu motoare termice ca, de pildă, Volkswagen Golf 8 sau Audi A3.

Sursa foto: Continental