Sistemul integrează 1707 panouri fotovoltaice de înaltă eficiență, montate pe acoperișurile clădirilor din incinta fabricii. În cadrul proiectului, Servelect a utilizat o structură metalică cu contragreutăți (dale de beton) pentru a evita perforarea membranei PVC a acoperișurilor.

De asemenea, utilizând o sursă regenerabilă pentru a-și produce o parte din energia necesară, Scandia Food își reduce emisiile de CO2 cu circa 275 de tone în fiecare an.

"Prin intermediul acestui proiect contribuim la eforturile Scandia Food de a-și reduce amprenta de carbon și de a-și atinge obiectivele de sustenabilitate. Fiecare centrală fotovoltaică implementată de echipa Servelect reflectă angajamentul nostru de a sprijini industria și comunitățile locale din România, prin soluții de energie durabilă, astfel încât, împreună, să avem o amprentă pozitivă asupra oamenilor și mediului înconjurător.” a declarat Iulia Bârgăuan, Director General Servelect.

"Suntem încântați să anunțăm finalizarea lucrărilor de instalare și montaj din cadrul proiectului de sustenabilitate care a vizat implementarea unui sistem fotovoltaic pentru producere de energie electrică din surse regenerabile la fabrica din Sibiu. Decizia de a implementa un astfel de proiect a pornit în primul rând de la viziunea grupului pentru care sustenabilitatea reprezintă o componentă de bază deținând echipamente cu consum însemnat de energie electrică în cadrul fabricii. Pe lângă aceasta, un alt factor important a reprezentat și partea de reducere a costurilor cu energia, iar soluția unei centrale electrice din surse regenerabile a reprezentat o alegere firească" a declarat Andrei Ursulescu, Administrator și Director General Scandia Food.

Proiectul este finanțat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin mecanismul financiar SEE 2014-2021, în cadrul „Programului de Energie din România".