Oficialii americani au calculat că în următoarele două decenii vor avea nevoie de aproape 300.000 de hectare de terenuri federale pentru parcuri solare. Dar, pentru un ”maxim de flexibilitate”, administrația de la Washington a recomandat să se aloce 22 de milioane de acri - aproape 9 milioane de hectare - pentru noi proiecte fotovoltaice, scrie Electrek.

Terenurile sunt în statele Arizona, California, Colorado, Nevada, New Mexico, Utah, Idaho, Montana, Oregon, Washington și Wyoming.

Până acum, administrația a aprobat 47 de proiecte de energie verde pe terenuri federale, cu o capacitate totală instalată depășind 11 GW. Un megawatt instalat de capacități fotovoltaice are nevoie de cel puțin 1,5 hectare. Statele Unite se pregătesc astfel să devină cea mai mare putere solară din lume, depășind China.

Pe de altă parte, circa 80 de milioane de acri - 32 de milioane de hectare, mai mult ca suprafața României (23,89 milioane hectare) - sunt deschise pentru noi exploatări de gaze naturale și petrol. Statele Unite sunt, în momentul de față, cel mai mare producător de țiței din istorie.

Sursa foto: Unsplash