Patrascanu, FAN Courier:"Suntem intr-o criza a fortei de munca"

Felix Patrascanu, CEO al FAN Courier a spus ca suntem intr-o criza a fortei de munca. El intentioneaza sa faca un manual de curierat pentru scolile din tara.

Felix Patrascanu a fost primul invitat al lui Vlad Andriescu la Wall-Street 360, in saptamana dedicata curieratului si comertului electronic. El a vorbit despre cat de greu e sa gaseasca oameni, dar si despre necesitatea introducerii macar a unui manual de curierat.

„Serviciile de curierat presupun un numar mare de angajati. Inainte de marea criza economica, am fost intr-o criza a fortei de munca. Lucrurile se repeta si am ajuns intr-o noua criza a fortei de munca. Mai ales pe partea de vest a tarii. Lucrurile se complica si in celelalte zone ale tarii. Am ajuns la 4.700 de angajati in toata compania, dintre care aproape 2.000 sunt in Bucuresti. In total sunt 1.700 de curieri“, a spus Patrascanu.

„Avem mari probleme cu rata celor care inca pleaca din tara. E o problema destul de mare. Ecommerce-ul a creat oportunitati de livrari si expeditii in toata Europa. Firme mari cum e Amazon care si-a deschis propriul fel de a livra in Europa. Forta de munca e o problema pentru noi - intampinam probleme in Timisoara, Arad, Oradea“, a mai declarat Felix Patrascanu.

„Nu avem scoli de curierat in tara. Curieratul e diferit de posta, trebuie o pregatire speciala. Am niste idei pentru a deschide niste scoli duale. Modelul este lansat deja. Au incercat niste companii straine in zona Sighisoarei si a Brasovului. Vom relua legatura cu liceele de posta pentru a realiza un manual, pentru a lua oameni in practica la noi. Solutii sunt si cred ca ar fi bine sa putem tine acesti oameni in tara, pentru ca salariile cresc. Vrem, nu vrem, nu ne putem opune acestui lucru. Un salariu bun poate aduce in firma foarte multa calitate, inovatie, loialitate“, a explicat fondatorul FAN Courier.

Citește și
Unul din trei angajatori rom├óni vrea s─â recruteze angaja╚Ťi din str─âin─âtate
Setari Cookie-uri