Ministerul Sanatatii a anuntat ca 39 de centre de permanenta au fost infiintate la nivel national, cele mai multe fiind deschise in judetele Botosani (7) si Satu Mare (6).
In judetul Teleorman au fost fondate 4 centre, iar in centrele Hunedoara, Brasov si Valcea au fost organizate cate 3 astfel de unitati. Cate doua unitati au fost infiintate in Mures, Galati si Salaj, iar in Giurgiu, Braila, Cluj, Arges si Bihor, cate un centru.

Pentru functionarea lor, ministerul a alocat 21 de milioane de lei anul acesta. In primul trimestru, fondurile au fost de 8,5 milioane de lei, dar solicitarea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate a fost de doar aproape 6,1 milioane de lei, astfel ca restul banilor nu au fost utilizati, potrivit unui comunicat de presa al ministerului.

Infiintarea centrelor s-a facut la aproape doua luni de la intrarea in vigoare a unor noi reguli privind desfasurarea activitatii medicilor de familie in centrele de permanenta. In plus, mai anunta MS, au fost suplimentate veniturile medicilor de familie si ale asistentilor medicali care lucreaza in regim de garda.

“Asigurarea asistentei medicale in centrele de permanenta reprezinta o necesitate in mediul rural, acolo unde avem deficitara acoperirea cu asistenta medicala. Acestea pot fi organizate insa cu succes si in orase sau localitati unde au existat cazuri de spitale reprofilate pentru a asigura continuitatea asistentei medicale”, a declarat Cseke Attila, ministrul de resort.

In prezent, in tara functioneaza peste 100 de centre de permanenta, in cadrul carora sunt angajati 755 de medici. In procedura de infiintare sunt alte 106 centre.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri