Presedintele Traian Basescu a semnat decretul privind prin care supune spre ratificare Parlamentului scrisoarea de intentie cu FMI semnata de autoritatile romane la Bucuresti la 10 martie si aprobata de boardul institutiei internationale la 25 martie, privind noul acord, de tip preventiv, informeaza Mediafax.
Totodata, Basescu a semnat un decret privind supunerea spre ratificare Parlamentului a doua scrisori de intentie incheiate cu FMI prin vechiul acord.

In luna martie, Romania a prelungit programul cu FMI printr-un acord de circa 3,5 miliarde de euro, pe doi ani, de tip preventiv, ceea ce presupune ca banii nu vor fi accesati decat in situatii de urgenta. Intelegerea este insotita de un sprijin preventiv de 1,5 miliarde euro de la Uniunea Europeana si de un imprumut de 400 milioane de euro de la Banca Mondiala.

O misiune comuna a FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale s-a aflat la Bucuresti in perioada 20 iulie - 1 august pentru a doua evaluare a acordului preventiv si a modului in care au fost indeplinite tintele stabilite pentru prima jumatate a acestui an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri