Presedintele Traian Basescu a trimis o scrisoare presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor in care le transmite sa ia act de demisia lui Teodor Melescanu din functia de director al SIE si sa declare vacanta functia.

Conform unui comunicat al Administratiei prezidentiale, seful statului a trimis luni o scrisoare presedintelui Senatului,Calin Popescu-Tariceanu, si presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea. ”Stimate domnule presedinte, in temeiul Art. 65 alin. (2) lit. h) din Constitutia Romaniei, republicata, va propun sa luati act de demisia din functia de director al Serviciului de Informatii Externe a domnului Teodor-Viorel Melescanu si sa declarati vacanta aceasta functie, urmand ca Parlamentul sa adopte o hotarare conform Art. 76 alin. (2) din Constitutie”, le scrie presedintele Basescu presedintilor Camerelor, relateaza Mediafax.

Conform legii 1/1998 privind organizarea si functionarea Serviciului de Informatii Externe, conducerea SIE se asigura de catre un director, cu rang de ministru, numit de Consiliul Suprem de Aparare a Tarii la propunerea presedintelui Romaniei. Articolul 76 alineatul 2 din Constitutie stipuleaza ca ”legile ordinare si hotararile se adopta cu votul majoritatii membrilor prezenti din fiecare Camera”.

Teodor Melescanu ar urma sa se inscrie in competitia pentru alegerile prezidentiale, dupa cum a sugerat inca de vineri cand, intrebat daca ia in calcul o candidatura la prezidentiale, a declarat ca luni va exista raspunsul, ”daca vor fi intrunite conditiile”. ”Daca aveti putina rabdare, luni dimineata o sa avem raspunsul la toate. Daca vor fi intrunite conditiile, luni dimineata o sa va dau un raspuns”, a spus Melescanu, intrebat daca se inscrie in cursa electorala pentru alegerile prezidentiale din luna noiembrie.

Intrebat daca a strans semnaturi pentru candidatura, Melescanu a precizat: ”Tocmai asta este problema”. Seful SMCD, Mircea Dogaru, a declarat pentru ”Gandul” ca el a fost cel care se ocupat de strangerea semnaturilor necesare depunerii candidaturii lui Melescanu. Termenul de depunere a candidaturilor la alegerile prezidentiale din noiembrie expira in 23 septembrie.

Sursa foto: Mediafax Foto.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri