Presedintele Traian Basescu a trimis o scrisoare presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor in care le transmite sa ia act de demisia lui Teodor Melescanu din functia de director al SIE si sa declare vacanta functia.

Conform unui comunicat al Administratiei prezidentiale, seful statului a trimis luni o scrisoare presedintelui Senatului,Calin Popescu-Tariceanu, si presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea. ”Stimate domnule presedinte, in temeiul Art. 65 alin. (2) lit. h) din Constitutia Romaniei, republicata, va propun sa luati act de demisia din functia de director al Serviciului de Informatii Externe a domnului Teodor-Viorel Melescanu si sa declarati vacanta aceasta functie, urmand ca Parlamentul sa adopte o hotarare conform Art. 76 alin. (2) din Constitutie”, le scrie presedintele Basescu presedintilor Camerelor, relateaza Mediafax.

Conform legii 1/1998 privind organizarea si functionarea Serviciului de Informatii Externe, conducerea SIE se asigura de catre un director, cu rang de ministru, numit de Consiliul Suprem de Aparare a Tarii la propunerea presedintelui Romaniei. Articolul 76 alineatul 2 din Constitutie stipuleaza ca ”legile ordinare si hotararile se adopta cu votul majoritatii membrilor prezenti din fiecare Camera”.

Teodor Melescanu ar urma sa se inscrie in competitia pentru alegerile prezidentiale, dupa cum a sugerat inca de vineri cand, intrebat daca ia in calcul o candidatura la prezidentiale, a declarat ca luni va exista raspunsul, ”daca vor fi intrunite conditiile”. ”Daca aveti putina rabdare, luni dimineata o sa avem raspunsul la toate. Daca vor fi intrunite conditiile, luni dimineata o sa va dau un raspuns”, a spus Melescanu, intrebat daca se inscrie in cursa electorala pentru alegerile prezidentiale din luna noiembrie.

Intrebat daca a strans semnaturi pentru candidatura, Melescanu a precizat: ”Tocmai asta este problema”. Seful SMCD, Mircea Dogaru, a declarat pentru ”Gandul” ca el a fost cel care se ocupat de strangerea semnaturilor necesare depunerii candidaturii lui Melescanu. Termenul de depunere a candidaturilor la alegerile prezidentiale din noiembrie expira in 23 septembrie.

Citeste si:
Propunerea lui Ponta la MAE, un fost candidat la prezidentiale
Ponta a gasit inlocuitor...

Sursa foto: Mediafax Foto.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Ce spune Dragnea, despre conducerea MAE