Metrorex a selectat saptamana aceasta consortiul PricewaterhouseCoopers Management Consultants/Pricewaterhouse Coopers Audit/Metroul/Salans Moore si Asociatii SCA pentru consultanta la pregatirea si derularea licitatiei pentru constructia Magistralei 7 Bragadiru-Voluntari.

"Obiectivul principal al contractului este de a furniza beneficiarului consultanta specializata pentru stabilirea solutiei optime atat din punct de vedere tehnico-economic, cat si cu asigurarea incadrarii in timpul si in bugetul previzionat, in vederea realizarii in regim de parteneriat public-privat, in conditiile legislatiei nationale aplicabile, a proiectului noii linii de metrou Magistrala 7. Bragadiru-Voluntari", se arata intr-un comunicat al Metrorex.

Valoarea contractului incheiat cu consortiul de consultanti este de 36,25 milioane lei, fara TVA, finantarea fiind asigurata din surse proprii. Contractul are o durata de trei ani.

Consortiul va elabora studiul de prefezabilitate, fundamentarea proiectului de parteneriat public-privat, anuntul de selectie, va realiza documentatia de atribuire a contractului si va acorda asistenta si consultanta pe perioada derularii licitatiei.

Linia de metrou va asigura legatura, pe directia sud vest-nord est a zonei centrale cu cartierele Alexandriei-Rahova si Obor-Colentina.
Magistrala 7 va avea o lungime de aproximativ 25 de kilometri, 30 statii, un depou si o parcare. Durata pentru realizarea lucrarilor si punerea in functiune cu calatori a noii linii de metrou este estimata la 7-8 ani.

Particularitatea proiectului consta in faptul ca acesta va include lucrari specifice unei linii de metrou, precum si o serie de proiecte de urbanizare mixta (dezvoltari rezidentiale, comerciale, de agrement, etc.) asociate investitiei de baza.

Reprezentantii Guvernului s-au deplasat la inceputul lunii in China pentru a negocia mai multe proiecte economice, printre care si constructia Magistralei 7 de metrou din Bucuresti.Reprezentantii Guvernului s-au deplasat la inceputul lunii in China pentru a negocia mai multe proiecte economice, printre care si constructia Magistralei 7 de metrou din Bucuresti.

PwC a fost implicata in mai multe ample proiecte de consultanta pentru sectorul public in alte state europene. Compania asigura servicii de audit financiar, consultanta fiscala si pentru afaceri si are peste 161.000 de angajati in 154 de state.

Salans Moore este o firma internationala de avocatura, fondata in 1978 la Paris, si are in prezent peste 750 de avocati si 1.600 de angajati in 22 de birouri.

Metroul SA este specializata in servicii de proiectare, consultanta si evaluari. Firma a realizat toate liniile de metrou, dar si alte lucrari de constructii civile, industriale si edilitare cum ar fi Tribunalul Bucuresti, Centrul Cultural Armean, RADET Bucuresti si diverse licee si scoli.

Firma este detinuta de aproape 190 de persoane fizice. Printre acestia se regasesc Cecilia Victoria Ivan (cu o detinere de 6,08%), Viorica Beldean (5,7%), George Rozorea (5,6%) si Alexandru Szocs (5,08%).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri