Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" din Bucuresti isi va redeschide portile pe 17 septembrie, cu o expozitie permanenta modernizata in urma unor lucrari demarate in urma cu peste doi ani si jumatate, se arata pe site-ul institutiei.
"Muzeul National de Istorie Naturala «Grigore Antipa» se pregateste de redeschiderea expozitiei permanente. Din data de 17 septembrie, muzeul asteapta cu drag vizitatorii sa-i calce pragul", se arata in mesajul postat pe site-ul muzeului, precizandu-se ca detaliile legate de acest eveniment urmeaza sa fie anuntate in curand, potrivit Mediafax.

Vizitatorii care vor merge la Antipa din aceasta toamna vor putea viziona exponatele binecunoscute ale muzeului, intr-o alta forma de expunere, completata de info touch-uri, proiectii, sunete si lumini speciale. Totodata, colectia muzeului s-a imbogatit cu peste 30 de trofee de vanatoare, donate de omul de afaceri Gheorghe Iaciu.

Lucrarile de modernizare a expozitiei permanente a Muzeului Antipa au inceput in februarie 2009, institutia fiind inchisa pentru public. Institutia urma sa fie redeschisa in mai 2010, insa finalizarea lucrarilor a fost intarziata din mai multe cauze, precum intarzierea transelor de fonduri de la Ministerul Culturii si a unor comenzi din strainatate, au precizat reprezentantii Muzeului Antipa. Valoarea lucrarilor de modernizare a fost de 13 milioane de euro, fiind acoperita de Ministerul Culturii si Patrimoniului National.

Dupa ce cladirea care il adaposteste a fost consolidata si restaurata, intre 1996 si 2005, iar expozitia, refacuta, in 2000, Muzeul "Grigore Antipa" va avea o expozitie permanenta adusa la zi, cu mijloacele tehnice actuale, a declarat directorul institutiei, Dumitru Murariu, la Conferinta Europeana a Muzeelor de Istorie Naturala, ce a avut loc la Bucuresti in noiembrie 2008. El a mentionat, printre altele, ca vor fi folosite plasme, cu telecomenzi care vor fi manevrate de vizitatori, spoturi de lumini, pentru punerea in valoare a exponatelor, si mijloace multimedia.

Inaugurarea oficiala a Muzeului "Grigore Antipa" in actualul sediu a avut loc in prezenta Regelui Carol I, a Printului Ferdinand si a Printesei Maria, pe 24 mai 1908. Cu aceasta ocazie au fost deschise pentru vizitare 16 sali, dintre care una cuprindea patru diorame biogeografice, create de Grigore Antipa, printre primele realizate in lume si care, datorita calitatii lor, au servit drept model pentru multe alte muzee din tara si strainatate. Dioramele din muzeele de stiintele naturii sunt prezentari expozitionale, ecologice si biogeografice, in care speciile de plante si animale sunt montate pe substraturi si in decoruri care imita mediul lor natural de viata.

Actualul patrimoniu al muzeului este format din colectii zoologice, de minerale si roci, paleontologice si etnografice. In urma colectarilor realizate de specialisti din tara si strainatate, a donatiilor si achizitiilor, colectiile muzeului au sporit permanent, astfel ca, in prezent, ele cuprind peste 2 milioane de piese.

In 2004, campania de relansare a imaginii Muzeului "Grigore Antipa" ca institutie publica de stiinta, educatie, cultura si divertisment - "Nu se uita usor/ Hard to forget", realizata de agentia Leo Burnett, a fost declarata campania anului la Festivalul de Publicitate Ad 'Or.

Sursa foto: www.antipa.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri