Autoliv, lider modial in productia de sisteme de siguranta auto, vrea sa isi mute unitatile de productie din Estonia, Suedia si Romania la doua fabrici noi din Rusia, scrie baltic-course.com.
Noile unitati de productie Autoliv sunt in orasele St Petersburg si Togliatti.

Oficialii Autoliv nu au vrut sa confirme si au spus ca o parte din afirmatiile presei sunt putin eronate. Directorul de comunicare Autoliv, Henrik Kaare, sustine ca nu operatiunile din Estonia vor fi mutate in Rusia, ci cele din Romania si Suedia.

Directorul de dezvoltare Autoliv si seful proiectului din Rusia Gustaf Celsing a declarat ca mutarea este cauzata de politica vamala rusa care favorizeaza industria auto. Daca cel putin 30% din operatiunile de fabricatie Autoliv sunt transferate in Rusia, marii constructori de masini din Europa de Vest vor fi scutiti de taxe de import.

Subsidiara din Romania a Autoliv a fost infiintata in 1997 si opereaza trei centre de productie pentru centuri de siguranta, chinga destinata centurilor, airbag-uri si generatoare cu gaz pentru airbag-uri, la Brasov, Timisoara si Lugoj.

Sursa foto: www.autoliv.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri