Producatorul japonez Nissan prezinta la Salonul Auto de la Geneva patru concepte, unul este tinut secret, celelalte trei sunt Invitation (foto), Juke Nismo si e-NV200.
Conceptul Invitation, prezentat in premiera mondiala, va inspira un nou model de serie ce va fi lansat in Europa in 2013.

Autovehiculul este echipat cu sistemul Around View Monitor (AVM), care ofera functia de vedere panoramica „bird’s eye” pentru facilitarea parcarii si sistemul Nissan Safety Shield Technologies ce utilizeaza camere de luat vederi si senzori de proximitate pentru a avertiza soferul cu privire la potentialele pericole.

Un alt concept este e-NV200 din care va fi inspirat urmatorul autovehicul Nissan 100% electric.

Acesta are la baza modelul NV200 care, in versiunile Combi si Evalia, este o masina de familie, cu pana la sapte locuri. NV200 a fost ales recent drept baza pentru urmatorul model de taxi din New York.

O alta perspectiva asupra viitorului este oferita de conceptul Juke Nismo. Prezentat pentru prima data la Salonul Auto de la Tokyo in decembrie 2011, acesta se distinge printr-un atragator aer sportiv, care se suprapune peste aspectul specific al crossover-ului Juke.

Nismo, divizia sportiva a marcii Nissan, a reprezentat sursa de inspiratie pentru conceptul Juke Nismo, prefigurand strategia companiei in domeniul performantei si al versiunilor sport ale modelelor Nissan de serie.

Multe din masinile de serie expuse la stand vor prezenta revizii minore pentru modelele lansate in 2012 sau vor reprezenta versiuni speciale.

Nissan vrea sa devina cea mai importanta marca asiatica in Europa pana in 2016.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri