Sergio Marchionne (foto), seful Fiat si presedintele Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) , este ingrijorat de actuala situatie economica si nu are previziuni bune pentru industria auto in urmatorii 2 ani.
“Europa este intr-un moment critic. Prognoza cea mai optimista este ca inmatricularile de masini noi in Europa sa ramana constante pana in 2014. Adevarul este ca, astazi, foarte putini producatori mai fac bani in Europa“, considera Marchionne.

Estimari sumbre are si directorul general al grupului francez Renault, Carlos Ghosn, care a declarat recent ca “piata auto europeana ar putea scadea cu circa 3% anul acesta. Va fi greu pentru toata lumea, nu doar pentru Renault. Ceea ce ne ingrijoreaza este Franta, intrucat suntem foarte sensibili la piata franceza. Anticipam o contractie de 5-6% pentru Franta”.

In ianuarie, cererea de masini noi a scazut cu 7,1% in statele UE, comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, fiind inmatriculate 968.769 masini noi. In doua treimi dintre tarile UE pietele auto au scazut luna trecuta, cea mai mare scadere fiind in Portugalia si Franta, potrivit ACEA.

Inmatricularile de autoturisme noi din Uniunea Europeana au scazut cu 1,7% anul trecut, la 13,1 milioane de unitati, in timp ce piata romaneasca s-a contractat cu 13,6%, la 81.719 masini.

Sursa foto: en.wikipedia.org

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri