Mercedes-Benz scrie istoria "motorsport"-ului cu Clasa SL. Acest lucru se intampla inca din anul 1954, datorita legendarului automobil Gullwing. Cu toate acestea modelul nu a fost niciodata atat de dinamic ca acum.

Trairea senzatiei Clasei SL incepe odata cu motorul V6 care echipeaza modelul SL 350. Datorita structurii usoare, a unui arbore de transmisie intermediar si al unei tehnici moderne cu 4 supape, prevazuta cu patru arbori cu came, etalarea puterii si caracterul silentios impun noi standarde. Puterea se ridica la 200kW (272 CP), iar cuplul maxim de 350 Nm este atins la turatii cuprinse intre 2400 si 5000 rot/min. in cazul accelerarii de la 0 la 100 km/h, este necesar un interval de 6,6 secunde.

Transmiterea optima a puterii este asigurata pentru modelele Mercedes-Benz SL 350 si SL 500 de transmisia automata 7G-TRONIC , disponibila ca dotare standard, care poate fi comandata si manual prin intermediul tastelor de selectare de pe volan. sapte trepte de viteza pentru deplasarea inainte garanteaza in permanenta un cuplu motor optim, iar datorita cuplarii multiple se poate sari automat, daca este necesar, peste trepte de viteza.

Noua generatie a Clasei SL este echipata standard cu generatia a doua a sistemului de control activ al suspensiilor Active Body Control ABC (optional pentru SL 350). Noul sistem sofisticat, care proceseaza datele primite de la zece senzori, reduce tangajul si ruliul.

Mercedes-Benz Clasa SL este sinonimul sportivitatii de mai mult de o jumatate de secol. Acum are un design mai elegant ca niciodata. Privita din fata Noua Generatie Clasa SL este o aparitie impunatoare. Iar noile jante din aluminiu ii confera Clasei SL o imagine sportiva si eleganta atunci cand este admirata din lateral. Cu noile stopuri, Clasa SL atrage priviri admirative si atunci cand este privita din spate.

in habitaclul Clasei SL sunteti inconjurat, in functie de motorizare si dorinta, de elemente decorative exclusive din lemn, aluminiu sau chiar carbon veritabil, precum si de tapiterii noi din piele (optionale pentru modelul SL 350) - disponibile in patru noi variante de culori (dintr-un total de cinci). Elementul inovator este reprezentat de acoperirea panoului de instrumente cu piele, ce prezinta cusaturi decorative rafinate.

in Mercedes-Benz Clasa SL, conducerea extrem de confortabila se datoreaza scaunelor integrate cu suport lateral. Acestea sunt depasite numai de scaunele confort, disponibile optional, care prezinta perforatii extrem de fine si sunt dotate cu un sistem de ventilatie activa pentru racire rapida, precum si cu sistem de incalzire. Pentru o sustinere sporita la viraje, este disponibil optional spatarul multicontur, care se adapteaza corpului prin intermediul pernelor de aer.

Mercedes-Benz Clasa SL - o forma sublima: design-ul noii generatii este o combinatie perfecta intre formele moderne si valorile clasice Mercedes-Benz. Multi fani ai masinilor sport viseaza sa stea intr-un Mercedes-Benz Clasa SL. Numai o privire si o sa va dati seama repede de ce.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri