Wall-Street.ro va pune la dispozitie o metoda rapida de calcul pentru a afla valoarea timbrului de mediu (taxei auto in 2013).
Timbrul de mediu va fi aplicat numai autovehiculelor de pasageri cu cel mult opt locuri, celelalte tipuri de vehicule, precum tiruri, autocare sau microbuze, vor plati in continuare taxa auto 2012.

Calculul timbrului de mediu se face pe baza a patru elemente: emisiile medii de CO2/km, norma de poluare, cilindreea si vechimea masinii. Pentru autoturismele Euro 6, hibride si electrice, statul nu percepe taxe.

Adauga acest calculator pe site-ul tau:



Statul va percepe o crestere in medie de circa 10% a sumei de plata pentru cele mai cautate masini second-hand, Euro 4, Euro 3, o scadere cu 60% pentru Euro 2, cu 80% pentru Euro 1 si cu 90% pentru non-euro.

Taxa se va aplica autoturismelor aduse din UE, la revanzarea masinilor inmatriculate inainte de 1 ianuarie 2007, dar si pentru cei care au castigat procesele cu statul.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri