In ultimii ani, spatiile de coworking au cunoscut un avant considerabil, inclusiv in Romania, astfel incat au devenit rapid una dintre tendintele moderne din mediul de business si implicit in piata de spatii de birouri. La invitatia Mindspace, unul dintre cei mai importanti jucatori din industria coworking din intreaga lume, redactia wall-street.ro a fost "locatar" pentru o saptamana, odata cu lansarea oficiala, in cel mai nou spatiu de profil deschis de companie: Mindspace Business District, in Globalworth Campus din Capitala. Sa lucrezi intr-un mediu de lucru de tip coworking iti ofera, pe langa facilitatile pe care le ofera o cladire moderna de spatii de birouri, sa impartasesti si idei cu un grup divers de oameni, de la antreprenori si pana la angajati de multinationale. Astfel, in saptamana 10-14 decembrie anul curent, printre "locatarii" vecinii din spatiul de coworking Mindspace Business District s-au numarat, printre altii, BCR, Conan PR sau chiar alte redactii.

Mindspace Business District, spatiul de coworking deschis de Mindspace in Globalworth Campus, situat pe Bulevardul Dimitrie Pompeiu, dispune de o suprafata de 4.446 metri patrati si se intinde pe doua etaje. Mindspace ia in considerare faptul ca fiecare persoana petrece in jur de 8 ore pe zi sau mai mult in spatiile sale, asa ca incearca sa creeze un mediu care sa te simti confortabil si sa iti ofere uneori sentimentul ca esti chiar acasa in propriul living.

De la cafea la discretie, la evenimente surpriza, spatii de relaxare sau lucru intens, mici expozitii sau chiar un moment de Happy Hour in fiecare vineri, care include un pranz pentru toti "locatarii" Mindspace Business District sunt doar cateva dintre acele facilitati "wow" ale unui spatiu de coworking.

Daca intre spatiu de coworking din Mindspace Business District ar fi ocupat ar putea fi acomodati pana la peste 730 de persoane, arata reprezentantii Mindspace, care se asteapta ca viitori chiriasi sa constituie un mix intre angajati de la companii mari, IMM-uri, start-up-uri si freelanceri. In jurul unei zone comune (foto sus) disponibila pentru toti "locatarii" , unde poti servi o cafea, interactiona cu alte persoane ori chiar sa lucrezi, spatiul disponibil in cadrul Mindspace Business District este oganizat in spatii separate, de-a lungul unui coridor foarte lung (foto jos), care cuprind cate un numar diferit de birouri de lucru, in functie de necesarul fiecarui chirias.

Mindspace Business District

De exemplu, redactia wall-street.ro a avut oferit, in saptamana 10-14 decembrie anul curent, o sala de lucru care a inclus un numar de 15 birouri, situata de-a lungul coridorului mentionat unde sunt spatii separate pentru diverse echipe. Preturile variaza in functie de spatiul inchiriat si marimea birourilor de lucru. In general, preturile vor varia de la aproximativ 250 de euro pe luna pentru un birou de lucru dedicat, la 350 de euro pentru un birou de lucru intr-o sala privata.

Mindspace Business District

Desi reprezentantii Mindspace nu au dezvaluit informatii cu privire la valoarea investitiei pentru Mindspace Business District, lansarea operatorului de coworking pe piata locala fost sustinuta printr-un parteneriat cu dezvoltatorul de spatii de birouri Globalworth, care a investit suma de 10 milioane dolari pentru amenajarea primelor trei spatii de profil ale Mindspace in Capitala.

Mindspace Business District

Activitatea Mindspace pe piata din Romania a inceput cu trei locatii, care se vor intinde de la Pipera, in partea de nord a Capitalei, in Globalworth Campus, la Mindspace Victoriei car va fi situat in Tower Center International (2.000 mp) in centrul orasului si va fi deschis in primavara lui 2019 si la Mindspace City in zona de sud (4.400 mp), zona Eroii Revolutiei, in vara anului urmator.

Beneficiile exclusive oferite de catre Mindspace membrilor includ oferte de la parteneri globali si locali precum Google, Amazon, Uber, Microsoft, restaurante din apropiere, inchirieri auto, hoteluri si furnizori de wellness. Membrii Mindspace Business District pot beneficia de o taxa lunara flexibila, acces 24/7 in cladire si la orice alta locatie Mindspace din Bucuresti si la nivel mondial, cum ar fi Berlin, Londra, San Francisco, Tel Aviv si multe altele.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri